35 са децата, минали през болница след консумация на дюнери

...
35 са децата, минали през болница след консумация на дюнери
Коментари Харесай

Общо 35 деца са се натровили с дюнери в Розино

35 са децата , минали през болница след консумация на дюнери в село Розино. 20 от тях бяха признати за лекуване в МБАЛ „ Д-р Киро Попов “, като трима от дребните пациенти са с в по-сложно състояни е – едно от децата е мощно обезводнено, други две са с висока температура. Състоянието им се стабилизира и се чака да се възстановят за няколко дни, показват от лечебното заведение.

Пет от децата , получили хранително натравяне, са били настанени през вчерашния ден следобяд в Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД-Пловдив. Те са пристигнали сред 16:00 и 19:00 часа, оповестиха от ОДМВР-Пловдив.

Те са на възраст сред 7 и 11 години . При постъпването са били в повредено общо положение, мощно обезводнени. Нито едно от децата не е в сериозно положение. След стартирано неотложно лекуване, през днешния ден се регистрира доста усъвършенстване в положението на децата , с помощта на екипа на инфекциозна клиника.

Резултатите от микробиологичните проучвания се чака да бъдат подготвени до 2-3 дни.

Дюнерите са от павилион в село Розино, който към този момент е запечатан. Агенцията за сигурност на храните откри нарушавания на мястото, от който са закупени дюнерите, провокирали интоксикация на децата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР