35-годишният Николай Цветков, популярен във футболните среди с прякора си

...
35-годишният Николай Цветков, популярен във футболните среди с прякора си
Коментари Харесай

Демона става играещ треньор на Бдин

35-годишният Николай Цветков, известен във футболните среди с прякора си Демона, ще бъде играещ треньор на Бдин.
" На този стадий към момента не приключвам публично, имам спогодба да играя. Но концепцията ми е, в случай че момчетата се оправят и в случай че селекцията ни е добра, да се вея по-рядко на игрището. И по този начин да пускам с треньорството.
Получих предлагането от президента на клуба Жоро Василев и от шефа Спас Боянов. Обадиха ми се и коментирахме обстановката. Реших да приема това ново предизвикателство за мен. В последна сметка аз съм роден тук, всички близки са ми във Видин и взех решение, че както аз мога да бъда в помощ на Бдин (Видин), по този начин и Бдин (Видин) може да ми помогне при започване на треньорската кариера ", разкри пред Биосферен резерват Медия Николай Цветков. " Искам да благодаря както на управлението, по този начин и на Александър Петров, с който ще водим дружно тима. Още от първите дни той ми оказва помощ извънредно доста.
Като цяло в действителност по този начин си представях нещата, в случай че остана във футбола и след дейната ми кариера. Знам, че не съм минал като треньор през деца и юноши, само че концепцията ми бе да бъда асистент или треньор на мъжки тим. Мисля, че това е нещото, което желая да върша и имам упоритост да върша. Не се тревожа от провокации. За мен е нещо ново, поемам по нов път, само че и като футболист постоянно съм играл в тимове, в които е имало условия. Реално до момента по-скоро се занимавам с организационна активност и селекция. Отборът започва подготовка на 4 юли.
През последния сезон Бдин остана на 4-о място в Северозападната Трета лига.
На този стадий цели не си слагаме. Ще се опитаме да радваме хората, които идват на стадиона и, в случай че се отвори опция, ще мислим за нещо по-голямо. Целите ще ги слагаме по отношение на моментното ни положение.
Отборът има капацитет, до полусезона вървеше добре, само че през втората част не знам на какво се дължи, само че са се получили малко по-лоши резултати и в крайното класиране приключи четвърти. Голяма част от ядрото футболисти остават. Ние разчитаме доста на локалните момчета, тимът на процедура е построен съвсем от наши фрагменти. Водим диалози с някои футболисти, които вероятно ще подсилят отбора, само че имена няма да споделям. Видин е моят роден град, само че още като дете – на 3-4 годишна възраст се преместихме в Ботевград. Родителите ми работеха там. Години по-късно – може би след 17-18 години, се върнах в Бдин към този момент като футболист и играх един сезон в тогавашната Западна " Б " група. Смея да настоявам, че се справихме по никакъв начин не неприятно и завършихме на 3-то място. След това обаче заради неуредици тимът банкрутира и изпадна по аматьорските групи. И в този момент, 10 години по-късно още веднъж се връщам в родния ми град, в случай че приказваме за футбол. Иначе не съм прекъсвал връзката си с околните, роднините и приятелите от Видин.
Сега стартирам да се изучавам. Искам да се развъртвам, да работя, да реализирам триумфи. Тепърва би трябвало да мина и през треньорските курсове – чака ме много работа. Надявам се един ден да се видя като по-успешен треньор, в сравнение с бях като футболист. Вече понатрупах много опит изключително в последните години, тъй че надали нещо може да ме тормози. На първо време желая да изградя тим, който играе добър футбол и реализира резултати. Аз съм упорит човек и се надявам тази орис – да се боря за промоция неведнъж, да ме последва и в този момент с Бдин (Видин) ", разгласи Демона и призна, че има много треньори, от които е получавал препоръки в кариерата си. " От едни съм научил по какъв начин се комуникира с играчите, от други – условия към тренировките, от трети – нещо друго. Много добре съм се разбирал с Ферарио Спасов и с Христо Янев. Когато бях в Локомотив София мога да кажа единствено положителни думи за Младен Додич – страховит експерт. Работих малко и с Вальо Илиев, само че и от него мога да взема и съм научил някои неща.
От дете постоянно съм бил за Реал Мадрид и за мен нищо друго не съществува! Възхищавам се на Зинедин Зидан и Карло Анчелоти. И то не тъй като реализират триумфи, а поради самото им наличие. Имам възприятието, че всяка поява на Зидан тотално трансформира футболистите.
Ако всеки човек има един звезден момент в живота, моят беше когато играх в ЦСКА, тогава, като подаръкът бе спечелването на Купата на България. Много пъти съм казвал, че тогава тимът беше единен, хората се радваха, имаше хиляди на всеки мач, а играехме във В група. За мен това беше най-важното. И имам вяра, че колкото повече години минават, толкоз повече този тим и самият сезон ще бъдат оценени уместно, тъй като малко по-късно имаше хора, които се опитваха да обезценят напъните ни.
Истината е, че имах хрумвания за някакви други неща след дейната кариера на футболист, само че откакто получих това предложение… по този начин е трябвало да стане. Може би футболът желае аз да остана ", приключи Николай Цветков-Демона.
Той започва кариерата си в Балкан Ботевград, само че още младеж е притеглен в академията на Литекс и в Ловеч се трансформира в един от най-изгряващите гении в страната за възрастта си като играе и с две години по-големи от него. След юношеските години минава през Спартак Плевен, Видима-Раковски, Локо Мездра, Бдин Видин, Етър. През сезон 2015/2016 е в ЦСКА и печели Купата на България под управлението на Христо Янев. След това играе за столичните Септември и Локомотив, в Монтана, а предходната година още веднъж в родния Балкан Ботевград.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР