35-годишната Стела от Плевен води сама кампания; събрала е само

...
35-годишната Стела от Плевен води сама кампания; събрала е само
Коментари Харесай

Млада жена с рядко заболяване се нуждае от средства за операция

35-годишната Стела от Плевен води сама кампания; събрала е единствено част от непостижимата сума

София, 7 март 2022 година С молба за помощ внабирането на средства за лекуване се обръща млада жена от Плевен. Стела Лазарова е на 35 години и има рядко заболяване. Тя страда от периневрални кисти на Тарлов, което води до увреждане на нервите в гръбначния дирек и блокаж на краката. Живее с непрекъсната болежка. Заболяването може да докара до тежка инвалидизация.

„В България не може да се откри експерт, който да ми помогне, поради неглижирането и отричането на моето заболяване – симптоматични кисти. За финансиране от Здравна каса и дума не може да става„, написа Стела. Единственото решение е комплицирана и скъпоструваща интервенция, която се прави от няколко неврохирурзи в света. На Стела й е препоръчана такава, на стойност 49 900 Евро в Кипър (73 728 лева.).

Това е непостижима сума за младата жена. Още от предходната година обаче тя сама стартира дарителска акция посредством кутии за дарения в магазини, посредством страницата си във фейсбук с името на идеята и благотворителен базар „ ШАНС ЗА СТЕЛА “. Във ФБ страницата си Стела качва всички медицински документи, които потвърждават казуса й, договорите с банката за дарителски сметки, офертата за интервенцията и други

„С всяка борба в живота си съм се справяла сама, само че за тази ще нуждая се от вашата помощ и поддръжка. Искам да имам опция за естествен живот без болежка. Във възраст съм, в която занапред би трябвало да схвана що е то да си майка и съпруга; да работя и да съм потребна на обществото, а не да ходя по пътя, на който в края ме чака тежка инвалидизация и незначително битие. Знам, че в тези времена е мъчно на всеки, само че въпреки всичко ви апелирам за помощ и поддръжка, благи хора, тъй като нямам други благоприятни условия да набира нужната сума!„, споделя младата жена.

Линк към ФБ страницата й, където е качен нейният вик за помощ, всички документи, свързани със болестта й, както и методите за поддръжка.

До началото на месец март 2022 година Стела е събрала в дарителските сметки: 44 275.82 лв; в Revolut: 623. 62 лв; в PayPal: 574.93 евро. Можете да помогнете на Стела да събере останалата част от сумата по следните способи:

Банка Алианц дарителски сметки: IBAN: BG 95 BUIN 956 119 006 924 59BIC: BUINBGSF / Валута: BGN
IBAN: BG 37 BUIN 956 119 006 933 09BIC: BUINBGSF / Валута: EUR Титуляр: Стела Красимирова Лазарова; Stela Krasimirova Lazarova; DMS STELA на номер 17 777 – ; Pay-Pal:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР