35 495 литра дизелово гориво задържа митническа мобилна група при

...
35 495 литра дизелово гориво задържа митническа мобилна група при
Коментари Харесай

Над 51 тона нелегални горива задържаха митнически мобилни групи за седмица

35 495 литра дизелово гориво задържа митническа мобилна група при инспекция на икономически двор в региона на София, осъществена на 08.11.2018 година Митническите чиновници открили, че в двора са паркирани три цистерни, благосъстоятелност на две търговски сдружения, едното от които има и обекти за търговия на дребно.

В цистерните са открити надлежно 1954 л., 3 751 л. и 29 790 л. дизелово гориво. В рамките на инспекцията за количествата не са показани документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Взети са проби за лабораторен разбор, оповестиха от Агенция „Митници“.

При различен случай, още веднъж екип на митническа мобилна група задържа 6366 л. дизелово гориво и бензин без документи за заплатен данък при инспекция на два микробуса и три бензиностанции. На 02.11.2018 година на основен път Е-79 в региона на село Драгичево посока Перник, екип на митническа мобилна група стопира за „ роуд стоп“ инспекция два микробуса с българска регистрация.

В багажното поделение на микробусите са открити по два еднотонни ПВЦ съдове, цялостни с по към 700 литра дизелово гориво. Съдовете са били снабдени с инсталирана помпа с револвер. За откритото общо 1460 л. дизелово гориво водачите са показали документи, които в следствие, след лабораторен разбор, е открито, че не са съотносими към транспортираното гориво. Митническите чиновници направили инспекции и в обектите, от които по документи е закупено горивото, както и в трети обект, стопанисван от същото сдружение. При последвалите инспекции в трите обекта са открити общо 4906 литра бензин без документи по ЗАДС. Горивата са арестувани. Работата по случая продължава взаимно с Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи.

При друга инспекция на бензиностанция в региона на Свиленград, осъществена в същия интервал, митнически чиновници от митница Пловдив и митническа мобилна група откриват 9240 литра гориво, най-вече дизел, без документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Работата по случая продължава взаимно с Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР