340 литра етилов алкохол без документи за платен акциз задържаха

...
340 литра етилов алкохол без документи за платен акциз задържаха
Коментари Харесай

Митнически и полицейски служители задържаха 340 литра нелегален етилов алкохол

340 литра етилов алкохол без документи за заплатен данък задържаха при взаимна интервенция чиновници на Митница Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града, оповестиха от Агенция “Митници”.

На 11.05.2018 на 137-я километър на автомагистрала Тракия митническите и полицейските чиновници правят инспекция на лек автомобил с непозната регистрация, ръководен от български жител, при която се открива, че в багажника на автомобила има 34 туби всяка по 10 литра, цялостни с безцветна течност с аромат на алкохол. При осъществения полеви тест се открива, че алкохолния градус на течността е 82% vol. Водачът на автомобила показал копия на акцизни заявления, които в хода на следствието се открива, че са подправени.

Алкохолът и транспортното средство, послужило за осъществяване на нарушаването, са арестувани в склад на Митница Пловдив. По първични калкулации предотвратена вреда за бюджета е близо 3100 лв., представляващи дължимия за стоката данък. В тези случаи законът планува санкция от двойния размер на акциза или близо 6200 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР