"За мен първото място в ранглистата винаги е било най-голямото

...
"За мен първото място в ранглистата винаги е било най-голямото
Коментари Харесай

Федерер: Първото място в ранглистата не е реалистична цел


"За мен първото място в ранглистата постоянно е било най-голямото достижение в нашия спорт, само че това не е реалистична цел за мен. Не съм сигурен, че тялото ми ще ми разреши да преследвам сходна цел", показа международният номер 2 Роджър Федерер.

Ако швейцарският маестро завоюва купата на Финалите на международния тур в Лондон, той ще се приближи на единствено 140 точки от водача в ранглистата Рафаел Надал преди началото на идващия сезон. "Може би в случай че стартира да мисля прекалено много за това и да го преследвам, ще стартира да върша неточности. Имам да пазя 2000 точки в Австралия, тъй че към този момент имам сериозен проблем. Рафа също има да пази много точки, само че не колкото мен. Не мисля, че това е реалистична цел за мен. Рафа бе по-добър през тази година и заслужава да бъде номер 1. Радвам се за него, тъй като той също имаше тежка 2016-та година", разяснява Федерер.

Носителят на 19 трофеи от Големия шлем, който досега има 52 победи и 4 загуби през сезона, призна, че съжалява за провалите от Евгени Донской и Томи Хаас по-рано през годината. "Имах мачболи и в двете срещи. Ако се окаже, че изпускам първото място поради тези два мача, може би имам малко неприятен шанс. От друга страна, завоювах мач в Маями, откакто спасих мачбол против Бердих, можеше да изгубя мача в Австралия против Нишикори. Просто се веселя, че имах един страховит сезон. Надминах тотално упованията си", добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР