"Вълнувам се да бъда тук за едно от най-големите събития,

...
"Вълнувам се да бъда тук за едно от най-големите събития,
Коментари Харесай

Хагърти: Треньорската конференция е страхотна възможност за българските треньори


"Вълнувам се да бъда тук за едно от най-големите събития, което ITF провежда на всеки две години - Световната треньорска конференция, на която ще вземат участие повече от 650 треньори. Мисля, че това ще бъде страхотна опция за българските треньори, както и треньорите от околните страни", разяснява президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти, който през днешния ден дойде в България за Световната треньорска конференция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Хагърти призна, че нашата страна е доста значима за ITF и вижда ярко бъдеще за българския тенис. "Мисля, че е доста значимо, че тази конференция се случва тук. България е доста значима за нас, както и целият район. Имате тенисист от топ 10 на света, който се показва сносно. Един подобен воин в България може да помогне на тениса да се развие извънредно доста в страната. Имате доста звезди от предишното, някои от тях ще приказват на треньорската конференция. Мисля, че опциите за българския тенис са фантастични, имате играчи, които играят на положително равнище в шампионати на ITF", сподели той на Летище София.

Президентът на ITF разяснява някои от измененията, които ще настъпят в шампионатите под шапката на организацията. "Целта ни е да създадем по-лесно прекосяването на юношите и девойките в професионалния тур. Новата система ще стартира през 2019-та година, тъй че през идната година и половина ще работим с всички страни, с цел да получим фийдбек. В момента, с цел да може един млад тенисист да стане експерт, той има потребност от доста пари и време. Искаме да създадем процесът по-добър".

Хагърти показа мнението си и за измененията в разпоредбите на Купа Дейвис, които влизат в действие от идната година. "Ще изпробваме нови правила в Купа Дейвис през идната година - в група 1 и 2 ще се играе в два от три сета и дуелите ще завършват в два дни. Надяваме се да научим доста неща от това какво мислят играчите, малките екрани, които предават мачовете, спонсорите и най-важното - почитателите. Освен това, във всички групи усилваме тимовете до 5 играча по избор. Това може да е ужасно за развиването на някой млад състезател, който може да бъде част от тима. След това може да използваме тези промени в Световната група или в други области".

От 11 до 14 октомври България ще бъде хазаин на най-голямото събитие в областта на треньорското образование в света – Световната треньорска конференция "БНП Париба" на Международната тенис федерация.

Световната треньорска конференция се организира на всеки две години и е част от просветителната стратегия за треньорите. Събитието ще се организира в границите на четири дни и ще докара в България специалисти в региона на треньорското образование, състезателите и спортната просвета. Също по този начин ще покаже достижения в тениса посредством разнообразни презентации. Конференцията ще събере над 600 треньори и специалисти от близо 90 страни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР