34-годишният Кузманов е бил лидер на организирана престъпна група за

...
34-годишният Кузманов е бил лидер на организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Съдят Божо Кравата и още 9 за стрелбата по Митьо Очите

34-годишният Кузманов е бил водач на проведена незаконна група за убийства, насила, заличаване на имущество, наркоразпространение и полова употреба, работила в регионите на Слънчев бряг, Несебър и Банско. В нея е имало още деветима участници, оповестиха от прокуратурата

Представените от обвиняването доказателства сочат, че Божо Кравата е наложил в групата методите на насила, изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови дейности по отношение на лица, занимаващи се с комерсиална и таксиметрова активност в Слънчев бряг и Банско, за да заплащат месечни вноски на групата. По негова самодейност туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от компании на Данаил Петков и Николай Иванов.

По предписание на Божидар Кузманов на 8 юни 2016 година в заведение „ 4 You “ в Слънчев бряг бе погубен охранителят Александър Алексиев, осъществен бе и опит за ликвидиране на Димитър Желязков- Митьо Очите, който бе прострелян с пет патрона .

Като причинител на покушението над Алексиев пред Специализирания углавен съд ще дава отговор Тодор Славов, а за опита за ликвидиране на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев.

Обвинителния акт се основава както на събраните материални доказателства, по този начин и на заключенията на над 30 правосъдни експертизи и на показанията на 121 очевидци. Повечето участници в групата бяха арестувани на 8 юни 2016 година след стрелбата в ресторант „ 4 You “. Тогава Кузманов се укри и бе разгласен за общодържавно търсене. Задържан бе на 19 октомври 2016 година, откакто се съобщи самичък в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново, след което бе конвоиран до Бургас.

На 20 октомври 2016 година Специализираната прокуратура му повдигна обвиняване като началник на незаконната група.

Предстои насрочване на правосъдно съвещание в Специализирания углавен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР