33-годишният М.Т., привлечен като обвиняем от Районна прокуратура - Варна

...
33-годишният М.Т., привлечен като обвиняем от Районна прокуратура - Варна
Коментари Харесай

Рецидивист зареди гориво без да го плати и избяга

33-годишният М.Т., притеглен като обвинен от Районна прокуратура - Варна за кражба, осъществена в изискванията на рисков рецидив, от през днешния ден е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ с определение на Варненския областен съд.

На 15 февруари 2021 година, М.Т. отишъл до бензиностанция, намираща се на бул. „ Цар Освободител “ във Варна. Заредил резервоара на автомобила, който управлявал, с 31,40 литра бензин на стойност 65 лв., взел еднолитрова бутилка двигателно масло на стойност 12,50 лв. и напуснал комерсиалния обект без да заплати дължимата сума от 77,50 лв..

Според наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура - Варна съществувала действителна заплаха М.Т. да извърши друго закононарушение, да осуети разкриването на обективната истина или да се укрие, за отбягване на наказателно гонене по отношение на него. Така било аргументирано настояването на прокуратурата мъжът да остане в ареста с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Обвиняемият е добре прочут на органите на реда, неведнъж е осъждан за разнообразни закононарушения и е направил кражбата на гориво и масло при изискванията на рисков рецидив. Към момента той е обвинен по дело, което се води против него, и е открит като причинител по две досъдебни производства в ход.

Определението на Варненския областен съд, с което през днешния ден е взета най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на М.Т. – задържане под стража, предстои на обжалване пред Варненския областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР