33-годишният А.Д. беше предаден на съд с обвинителен акт на

...
33-годишният А.Д. беше предаден на съд с обвинителен акт на
Коментари Харесай

Млад мъж ще бъде съден за многократно теглене на пари от чужди банкови карти, откраднати от дома на семейство от Варна

33-годишният А.Д. беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, употребявал непознати платежни принадлежности без знанието и разрешението на титулярите им – закононарушение по член 249, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

А.Д. бил неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения и до октомври 2019 година изтърпявал последната му наложена присъда. След като бил освободен от Затвора в Бургас, където търпял наказването си, се открил във Варна.

На 5 март 2020 година обвиненият обикалял вилна зона край града, като задачата му била да си набави пари. Обмислял да извърши кражба при първата комфортна опция. Когато минавал около един от парцелите, забелязал, че евентуалните му притежатели работят в градината и превел проекта си дейности. Влязъл в къщата и почнал да търси пари. В един от шкафовете, които ревизирал, намерил мъжка чантичка. В нея имало документи и две банкови карти дружно с ПИН кодовете за тях. А.Д. ги взел и малко по-късно напуснал парцела.

За интервала от 18:55 часа на 5 март до 11:40 часа на идващия ден 33-годишният мъж обиколил няколко банкомата във Варна, като осъществил голям брой сполучливи и несполучливи интервенции с непознатите банкови карти. От едната съумял да изтегли 2091,80 лв., а от другата – 2011,20 лв..

Междувременно притежателите на платежните принадлежности открили неналичието им и съобщил за кражбата на движимостите си. Подали сигнал в банката, чиито услуги употребявали, с цел да деактивират банковите им карти. Така при следващия опит да бъдат изтеглени пари от тях пластиките останали в банкомата.

Предстои делото против А.Д. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от две до осем години и с санкция до двойния размер на получената от него сума.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР