33-годишният А.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Търговище

...
33-годишният А.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Търговище
Коментари Харесай

20 години затвор за жестокото убийство в село Драгановец


33-годишният А.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Търговище за ликвидиране на жена от село Драгановец, осъществено с особена свирепост, беше приет за отговорен и наказан с „ отнемане от независимост “ за период от 20 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказването. Той бил предаден на съд за закононарушение по член 116, ал.1, т.6 предложение последно по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс, осъществено на 23 април 2021 година в търговищко село.

Съдът почете гражданските искове на трима близки родственици на жертвата на закононарушението и осъди обвинения да заплати по 100 000 лв. компенсации за породените им неимуществени вреди. В тежест на 33-годишния мъж са направените разноските по делото, както и държавните такси върху почетените цивилен искове.

А.А. и 64-годишната жертвата се познавали добре. Мъжът имал връзка с една от дъщерите ѝ през последните няколко години и съжителствал с нея в Кралство Белгия. Жената не одобрявала връзките им и намерено показвала своето отношение към младия мъж, като даже не го допускала в дома си. През април 2021 година той се прибрал в България дружно със собствен прочут, само че без дъщерята на жертвата. Прекарал известно време в дома си в село Пет могили и решил, че преди да замине би трябвало да беседва с потърпевшата. 

През нощта на 22 против 23 април 2021г, след среднощ, той подхванал пътешестване до село Драгановец. Без предизвестие и без да бъде поканен А.А. проникнал нерегламентирано в къщата на дамата, отключил самичък вратата и влезнал вътре. С оглед влошените връзки сред двамата и изненадващото му навлизане в къщата, най–вероятно сред тях зародил вербален спор. В един миг, употребявайки корав предмет, и с доста огромна мощ и размах, 32-годишният тогава мъж нанесъл няколко удара по главата на дамата. В резултат на това тя получила тежка черепно-мозъчна контузия и умряла, като гибелта ѝ настъпила доста бързо и била неизбежна. След стореното подсъдимият взел мобилните телефони на умрялата и си тръгнал. Прибрал се в дома си в село Пет могили, а два дни по-късно напуснал и страната. 

След многократни и несполучливи опити да се свърже с майка си, една от дъщерите ѝ, също живееща в Кралство Белгия, подала сигнал до кмета на село Драгановец с молба да посети парцела на дамата. На 27 април 2021 година точно той намерил безжизненото й тяло в спалнята на дома ѝ. Присъдата на Окръжния съд в Търговище може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР