33-годишната Некла Камуз казва, че дължи живота си на своето

...
33-годишната Некла Камуз казва, че дължи живота си на своето
Коментари Харесай

Малкият Ягиз оправда името си - смел, докато майка му го кърми над 90 часа под руините

33-годишната Некла Камуз споделя, че дължи живота си на своето 10-дневно дете

Измина седмица от смъртоносното земетресение в Турция и Сирия, което взе хиляди жертви, разруши човешки ориси и унищожи домове и градове. На фона на отчаянието и разрухата се появиха и разкази за спасението. предава история за чудото и борбата за живота, макар прекараните над 90 часа под руините.

Некла Камуз ражда втория си наследник на 27 януари 2023 година. Тя го кръщава Ягиз, което значи „ самоуверен “. Само 10 дни по-късно в 04:17 ч. локално време, Некла е будна и кърми сина си в дома им в турската провинция Хатай, когато трусът от 7,8 по Рихтер удря страната.

" Когато стартира земетресението, желаех да отида при брачна половинка ми, който беше в другата стая. Той искаше да направи същото, само че до момента в който се опитваше да пристигна при мен дружно с другия ни наследник, дрешникът падна върху тях и беше невероятно да се движат “, споделя Некла Камуз.

Когато земетресението стопира, Некла схваща, че е паднала един етаж по-надолу. Тя се озовава в легнало състояние с бебето на гърдите си, което към момента държала в ръцете си. Крещи имената на брачна половинка и сина си, само че няма отговор. 33-годишната майка и 10-дневното ѝ бебе остават в това състояние в продължение на съвсем четири дни.

Под руините

Лежейки по пижама под руините, Некла не вижда нищо друго с изключение на мрачевина. Чрез другите си сетива тя се ориентира в обстановката. За благополучие, дамата незабавно схваща, че Ягиз към момента диша.

Освен дрешника, меката кожа на новородения си наследник и облеклата, които носят, тя не усеща нищо друго с изключение на бетон и парчета. В началото се затруднява да диша поради праха, само че скоро се успокоява. Казва, че в отломките било топло.

В тъмнината Некла губи визия за времето. Въпреки това тя знае, че би трябвало да се грижи за Ягиз, и съумява да го кърми под руините. В отчаянието си даже се пробва да изпие личната си кърма, само че без триумф.

Непрекъснато мислела за бебето на гърдите си, за брачна половинка и сина си, изгубени някъде под отломките. Въпреки че не има вяра, че ще се измъкне, наличието на Ягиз ѝ дало сили да резервира вяра. През множеството време той спял, а когато се събуждал и плачел, тя го хранела безмълвно, до момента в който се успокои.

Спасението

След повече от 90 часа подземен Некла чула кучешки лай, който бил последван от гласове.

„ Добре ли си? Чукни един път, с цел да кажеш „ да “, споделил един от гласовете в руините.

Некла и бебето ѝ били открити. Когато избавителният екип попитал на какъв брой години е Ягиз, Некла не можела да бъде сигурна. Знаела единствено, че е бил на 10 дни, когато е станал трусът.

След като предала Ягиз на спасителите, Некла била изнесена на носилка пред очите на огромна навалица. Докато я пренасяли към колата за спешна помощ, тя търсела удостоверение, че и другият ѝ наследник е избавен.

След отломките

Когато пристигнала в болничното заведение, Некла схванала, че брачният партньор ѝ Ирфан и и тригодишният ѝ наследник Йигит Керим също са били избавени от руините. Те обаче са преместени в болница в провинция Адана, защото са получили съществени пострадвания на краката и стъпалата.

Забележително е, че Некла и Ягиз не са получили съществени физически пострадвания. Те останали в болничното заведение 24 часа за наблюдаване, след което били изписани. След това те били заведени в спонтанна палатка. В нея има общо 13 души - всички изгубили домовете си.

33-годишната жена споделя, че дължи спасяването на живота си на своето дете.

„ Мисля, че в случай че бебето ми не беше задоволително мощно, с цел да се оправи с това, аз също нямаше да бъда “, изясни тя.

Единствената ѝ фантазия за сина ѝ е той в никакъв случай повече да не преживее сходно нещо.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР