32 точки срещу Монтана тази седмица след 37 срещу Берое

...
32 точки срещу Монтана тази седмица след 37 срещу Берое
Коментари Харесай

Димитър Димитров – новият бомбардир на армейците

32 точки против Монтана тази седмица след 37 против Берое през предходната. Димитър Димитров продължава да господства в родното състезание и за втори следващ кръг попада в Идеалния тим на „ Тема Спорт “. Все още единствено на 21 години, исполинът от Пловдив към този момент се трансформира в основна фигура за ЦСКА и има съществена заслуга за петте следващи победи на армейците от началото на акцията.

Юношата на алените впечатлява с изявите си през този сезон. След като изкара една година в италианския Равена, където опита да се пребори за своето място под слънцето, Димитров се завърна в ЦСКА с една концепция – да се утвърди в мъжкия ни волейбол, да направи доста мощен сезон, вероятно гарниран и с орден от Супер Волей, след което да получи позицията на втори диагонал в националния тим след капитана Цветан Соколов.

Дали упоритостите на 205-сантиметровият бомбардир с лява ръка ще отговорят на уменията, следва да разберем. Дотук обаче Димитров фактически впечатлява и демонстрира ужасно израстване. Преди да замине за Италия, младокът две години бе главен избор в състава на Сашо Попов. В интервал обаче, в който алените изпитваха финансови усложнения и налагането на гении бе единственият излаз за ЦСКА. Тогава той сграбчи шанса си и сподели, че има поле за развиване. Сега Димитров наподобява в действителност подготвен да покаже на какво е кадърен.

Повече от 10 години ЦСКА не бе произвеждал сходен диагонал. С мощта, габаритите и уменията, каквито несъмнено има Димитър Димитров. Армейците търсеха разнообразни разновидности, в това число и с чужденци като Реда Хайкал, който посредством и на опита си оказа помощ доста на клуба през предишния сезон. Постоянството на Митко обаче е това, което буди в действителност огромно усещане. За 5-те мача досега той има приблизително по 24.6 точки, от които 2.8 непосредствено от начален удар! За съпоставяне, идващият го в НВЛ Спас Байрев има по 21 точки, а вторият най-хубав реализатор на сервис Валентин Братоев прави по 2.2 аса на мач.

Българският волейбол има отчайваща потребност от стабилен диагонал след Соколов. И в случай че преквалифицирането на Денис Карягин и Алекс Николов не наподобява като най-хубавата алтернатива, то Димитров може да се окаже основен детайл в проектите на Пламен Константинов.
 Димитър Димитров с 37 точки, ЦСКА остава непобеден след приказен поврат като посетител на Берое Димитър Димитров с 37 точки, ЦСКА остава непобеден след приказен поврат като посетител на Берое
" Тема Спорт "

Снимки: NVL/Startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР