32-рото издание на Новогодишния музикален фестивал обръща специално внимание на

...
32-рото издание на Новогодишния музикален фестивал обръща специално внимание на
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни

32-рото издание на Новогодишния музикален фестивал обръща особено внимание на най-малките фенове на класическата музика, които ще имат опция да посетят концерта – „ Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни “ на 29 декември от 11:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “. 

Новите познания децата и техните родители ще могат да приложат на процедура на „ Новогодишния концерт-матине за деца и възрастни “ с присъединяване на Дарина Малеева (цигулка) и Ксавие Льоконт де ла Бретонери (пиано, Франция), а в програмата му ще звучи музика от Дебюси, Пуленк, Шуберт и Шуман. Едно от творбите „ Чудните завършения на слончето Бабар ” ще бъде онагледено за детската аудитория с мултимедия и балетно осъществяване.

Създадено през 2005 година дуо Дарина Малеева и Ксавие Льоконт де ла Бретонери концертира с огромен триумф в най-престижни концертни зали. Като собствен главен приоритет вижда освен осъществяването на известни репертоарни произведения, само че и разкриване и показване на нови модерни и рядко изпълнявани типичен творби.

Огромен е репертоарът на дуото - от „ Фантазия “ за цигулка и пиано на Шуберт до „ Фантом и Ескапад “ на Волфганг Рим. През 2006 год. Дарина Малеева и КсавиеЛьоконт де ла Бретонери печелят първа премия на интернационалния конкурс „ Музиката и Земята “ в София.

Билетите за концерта са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР