32-годишната Вики Мей Мърфи и съпругът ѝ Шон отдавна мечтаят

...
32-годишната Вики Мей Мърфи и съпругът ѝ Шон отдавна мечтаят
Коментари Харесай

5 неща за инвитро, които жената трябва да знае преди процедурата

32-годишната Вики Мей Мърфи и брачният партньор ѝ Шон от дълго време мечтаят да имат бебе. След няколко години опити, които не им носят триумф, лекарите произнасят заключението: естественото забременяване е невероятно. Тогава двамата вземат решение за инвитро.
Вики доста се страхувала от процедурата, слушала и разказите на свои познати, че това е комплициран и дълъг развой. Тя и брачният партньор ѝ обаче съумяват още от първия път. А след раждането младата майка взема решение почтено да сподели опита си в обществените мрежи, разказвайки за най-важните моменти.

1. Инвитро процедурите не би трябвало да ви разорят
Цената на IVF зависи от доста фактори - да вземем за пример брой и тип на нужни процедури и проби, първичните проучвания. В цената се включват съпътстващи услуги, осъществени по време на процедурата, като ICSI и криоконсервацията на ембриони.
„ Ние намерихме клиника, която оферираше три пъти по-ниска цена от тази, в която в началото ни насочиха “, признава тя.

2. Други дами ще те поддържат
Вики влезнала в чакалнята на клиниката мощно обезпокоена. Очаквала да види тъжни и тревожни дами, които като нея съвсем са изгубили вярата си да станат майки.
Оказало се, че множеството от тях са лъчезарни и оптимистично настроени.

„ Когато към този момент сте създали толкоз доста опити, които не работят, и сте на място, което може доста да усъвършенства възможностите ви, е ужасно да сте там. И в близост има дами като вас. Те са разчувствани, само че доста положителни. Някои към този момент имат първия триумф “, написа Вики.

3. Не боли толкоз, колкото чаках
Вики се страхувала най-вече от пункцията за изваждане на яйцеклетките. Затова изпитала възприятие на същинско облекчение след процедурата, както и при идната - след прехвърлянето на ембриони. Не боляло толкоз, колкото очаквала.
„ Изваждането на яйцеклетки стана под анестезия. Отне към 20 минути и се разсъниха. Чувствах се ужасно и се прибрах напряко вкъщи.
Трансферът на ембриони беше малко по-болезнен. Но се отпуснах и поех няколко дълбоки вдишвания и дискомфортът мина.
В последна сметка най-болезнената част от целия развой за мен беше подуването, което изпитах поради медикаментите за хормонална стимулация, които ми бяха предписани преди изваждането на яйцеклетките ”, написа тя.

4. Намерих свое решение 
Психологическата тежест, обвързвана с опитите за бебе, е огромна. Вики намира решение за облекчение на напрежението. Плуването. И поучава всяка жена, която минава през IVF, да откри собствен личен метод да се отпусне и да отвлече вниманието от натрапчивите мисли.
„ Когато плувах в басейна, не можех да мисля за инжекции, деца, овулационни цикли или нещо сходно. Всичко, за което мислите, когато плувате, е да се концентрирайте върху дишането. Така че за мен това беше не просто спорт, а разтоварване на мозъка “, сподели Вики.

5. Да видиш бебето за първи път е голямо благополучие

За множеството нови родители да видят бебето си на ултразвук на възраст 6-12 седмици е незабравимо прекарване.
„ Влязох в лекарския кабинет и на огромен екран с дребен кръговиден ембрион. Казаха ми: „ Това е твоето бъдещо дете “. Избухнах в сълзи – беше най-емоционалният миг за мен “, призна тя.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР