32-годишен мъж е задържан след спецакция на полицията за отглеждане

...
32-годишен мъж е задържан след спецакция на полицията за отглеждане
Коментари Харесай

Разбиха наркооранжерии край Пазарджик, има задържан

32-годишен мъж е арестуван след спецакция на полицията за развъждане за разпространяване на марихуана в наркооранжерии в сeло Калугерово.  Днес Окръжна прокуратура–Пазарджик  е повдигнала обвиняване на мъжа за това, че  на 21 март 2023 година, в апартамент в  Пазарджик и в къща в село Калугерово, без съответно позволение е държал за разпространяване високорисково наркотично вещество – 13 кг.
Прочетете още
Обвиняемият на неустановени дати през 2023 г е засял и отглеждал в нарушаване на наредбите 20 растения от рода на конопа.

На 21 март 2023 година при осъществени от полицейски чиновници претърсвания и изземвания в апартамент в Пазарджик и две къщи в село  Калугерово, са били открити и конфискувани горепосочените наркотични субстанции. Установено е, че и на трите места били обособени оранжерии, пригодени за развъждането на марихуана. Съоръженията били оборудвани с осветяване със специфични лампи, вентилация, система за надзор на влажността, принадлежности за развъждане и разсаждане, няколко съвременни сушилни и други, като всички те са конфискувани.   

По досъдебното произвеждане са осъществени дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци конфискувани са материални доказателства, назначени експертизи и други   

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура–Пазарджик да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР