32 дрона свалени пък са свалени в Подмосковието тази сутрин

...
32 дрона свалени пък са свалени в Подмосковието тази сутрин
Коментари Харесай

Украйна нанесе мощен ракетен удар по Белгород, има загинал

32 дрона свалени пък са свалени в Подмосковието тази заран

Силни детонации раздраха тишината тази нощ в съветската Белгородска област, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Около 22:00 часа локални Телеграм канали оповестиха, че в Белгород се чували детонации и че противовъздушната защита свалила украински ракети. Скоро по-късно в мрежата се появиха доста видеоклипове, на които се виждат светлини от гърмежи в небето, написа украинската организация. 

Изданието цитира губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, който съобщил, че системите за Противовъздушна отбрана са свалили няколко ракети над града. 

„ По предварителни данни има един умрял и един ранен. Информацията се обяснява ", написа той в канала си в Телеграм, представен от УНiАН.

По-късно през нощта Министерството на защитата на Русия заяви, че противовъздушната защита е свалила 13 ракети в региона над Белгород.

Междувременно Българска телеграфна агенция заяви, цитирайки също Гладков, че при поразяването на къща е умрял един мъж.

Четирима души пък са в болница с пострадвания. Десет жилища са претърпели вреди, водоснабдяването в град Белгород е нарушено, посочи той.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви за шест свалени дрона в границите на, както той сподели, " следващата осуетена украинска терористична офанзива ". Богомазц сподели, че няма потърпевши.

ДПА, представена от Българска телеграфна агенция, оповестява, като се базира на военното управление в Киев, че с изключение на масираните бомбардировки и въздушни офанзиви Русия нападна Украйна и със сухопътни войски

Украинският общоприет щаб обаче регистрира относително малко директни конфликти - 31 сражения. Фокусът още веднъж е бил върху град Авдеевка в източната украинска Донецка област.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски направи необявено посещаване в града, който е обсаден от три страни, написа Българска телеграфна агенция.

Според вечерния отчет за ситуацията в самата Авдеевка е имало три сражения и още 10 в покрайнините й.

Вчера Русия нанесе и най-тежките си въздушни удари по Украйна с близо 160 ракети, крилати ракети и безпилотни летателни апарати от друг вид. По публични данни са били убити над 30 души.

Междувременно Телеграм каналът „ Другая Украина “ разяснява, че визитата на Зеленски в Авдеевка е неприятна прокоба за Въоръжените сили на Украйна и напомня, че преди капитулацията на Бахмут президентът отишъл при бойците в обсадения град, с цел да раздава медали.
Роденият в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка също разяснява в своя Телеграм канал визитата на Зеленски в Авдеевка, като загатна, че това е неблаговиден монтаж.

„ Тук забелязах нещо забавно. На фона на Зеленски вятърът се стреми като че ли да откъсне украинските флагове, само че нито един косъм от главата на президента не се вее. Просто означавам, че той употребява лак за коса “, майтапи се Подоляка. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР