31 на сто от българите, емигрирали в Германия, са безработни

...
31 на сто от българите, емигрирали в Германия, са безработни
Коментари Харесай

Почти една трета от българите в Германия живеят от социални помощи

31 на 100 от българите, емигрирали в Германия, са безработни и зависят от обществени помощи, оповестява " Дойче веле ", като се базира на данни от Регистъра на чужденците във Федерална Република Германия. Германия си остава най-предпочитаната страна от Европейски Съюз, към която мигрират еврограждани.

Според Регистъра на чужденците към края на предходната година в страната трайно са обитавали 4,3 милиона жители на други страни от Европейски Съюз, без да се броят тези с немски паспорти. Най-много са поляците - съвсем 800 хиляди, следвани от италианците и румънците, написа деловото издание econ.bg.

Анализът демонстрира, че множеството идващи от страни в Европейски Съюз са млади и добре квалифицирани, а това ги прави доста по-подходящи за немския трудов пазар спрямо мигрантите от неевропейски страни.

Сред живеещите в Германия чужденци от Европейски Съюз единствено дребна част получават обществени помощи. Сред унгарците да вземем за пример процентът е едвам 4.9, до момента в който 7.3% от германците получават помощи за безработни.

В момента Германия регистрира рекорден брой незаети работни места - 1,1 млн. Работна ръка търсят най-много преработващата индустрия и строителният отрасъл.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР