31 Март Телерик Академия стартира приема за програмата Telerik Academy

...
31 Март Телерик Академия стартира приема за програмата Telerik Academy
Коментари Харесай

Новото издание на Telerik Academy Alpha с Java е с по-голям фокус върху практиката

31 Март
Телерик Академия започва приема за програмата Telerik Academy Alpha с Java с нов модел на образование, който дава със 120% повече процедура. Кандидатстването е отворено до 13 юни през уеб страницата на Академията и е налично за всеки, който желае да стартира ИТ кариера - без значение дали има знания в сферата или не. За изцяло начинаещите са налични подготвителни материали и безвъзмезден онлайн курс, на който ще усвоят основите на програмирането благодарение на опитни експерти.

" Вече една година организираме всички наши образованията в напълно отдалечен формат, усъвършенстван по отношение на потребностите на курсистите и на бизнеса и в отговор на новата онлайн работна среда. Запазихме всеки един аспект, който прави стратегиите ни толкоз сполучливи - безкомпромисно качество, фокус върху практиката, работа в екип, непрекъснатата противоположна връзка и връзка сред трейнъри и курсисти, а доста от детайлите даже надградихме. Днес практиката в стратегиите ни е повишена двойно след въвеждането на blended формат, а единствено през предходната година трейнърите ни са прекарали над 3700 часа в менторство на курсисти и над 560 часа в лични срещи ", разяснява Александра Мечкова, основен изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Специфичното за така наречен blended формат е изключителният фокус върху практиката в обучителния развой, с цел да се усвоят умения, използвани от първия ден на работното място. При него курсистите получават нужната информация за идния урок авансово под формата на подробни материали и видеа, готови от трейнърите на Академията. По време на лекцията курсистите ползват наученото в планове под менторството на трейнърите, което разрешава повече извършения и персонализирана противоположна връзка по отношение на съответните потребности на всеки участник в образованието.

Безплатна подготовка
Телерик Академия обезпечава безвъзмезден предварителен курс за входящия изпит за програмата, който ще се организира на 15 юни. Напълно начинаещите могат да употребяват подробните материали на уеб страницата на Телерик Академия или да заявят присъединяване в подготвителния курс, който се организира в границите на 6 онлайн сесии (основно през събота), всяка с дълготрайност 3-4 часа. По сходство на програмата Alpha с Java, по този начин и в него участниците усвояват нови умения под управлението на умел специалист.

Ключов аршин при подбора на участниците за подготвителния курс е желанието им за развиване и придобиване на нови умения, както и да завършат кандидатурата си до 20 април.

Допълнително от Академията провеждат и прелиминарен приемен изпит на 22 април, с който претендентите с съществени умения могат да си подсигуряват място в програмата още на този ранен стадий.

Онлайн образование с непрекъсната противоположна връзка
Обучението в Telerik Academy Alpha с Java стартира на 5 юли. Програмата е с дълготрайност 6 месеца и включва над 440 часа софтуерни сесии, лекции за развиване на личностни и информационни умения, хакатони, създаване на действителни уеб приложения, проби и работа по независими планове. Всичко това ще се случва с насоките и менторството на трейнърите на Телерик Академия. От тях курсистите могат да чакат и непрекъсната противоположна връзка под формата на ревюта и лични препоръки за развиване.

Всеки детайл от програмата отразява действителната работна среда, с цел да приготви участниците за сполучливото им развиване в ИТ бранша. По време на образованието се организират и срещи със софтуерни компании, сътрудници на Телерик Академия, което е опция за курсистите да схванат повече за промишлеността, процесите, интервютата за работа и даже по какъв начин протичат първите месеци в една ИТ компания.

Обучението приключва с разработване на повсеместен действителен план, който е доказателство за всичко научено и основна част от CV-то и портфолиото на курсистите.

Кариера в ИТ промишлеността
Според Българската асоциация на софтуерните компании ИТ промишлеността има потребност от 3.5-6 хиляди нови чиновници всяка година. Това прави добре квалифицирания младши гений значим за развиването на софтуерния бранш у нас.

В същото време Java остава един от най-търсените езици за програмиране в света, само че и у нас. Езикът се употребява за мобилни и уеб приложения, има значима роля в развиването на IoT бранша, както и в най-разпространената операционна система в света - Android. Според данни на Dev.bg за месец март 2021 година, Java е и най-търсеният back-end програмен език от фирмите в България.

Повече за Java, опциите за развиване на Java програмистите, елементи за програмата Telerik Academy Alpha с Java, ще бъдат разкрити по време на кариерен уебинар на 13 април, проведен от Академията. Събитието е гратис, само че изисква.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР