31-годишен бе осъден за кражба на маркови стоки от магазин

...
31-годишен бе осъден за кражба на маркови стоки от магазин
Коментари Харесай

31-годишен с условна присъда за кражба на маркови стоки от варненски мол

31-годишен бе наказан за кражба на маркови артикули от магазин във варненски мол, оповестяват от Районния съд във Варна.

Кражбата е осъществена на 3 и 4 август 2022 година от търговски обект на територията на един от моловете във Варна, в два следващи дни и с две обособени действия - едното довършено, а другото останало във етапа на опита.

На тези дати подсъдимият, като употребявал техническо средство - чанта, облепена от вътрешната си страна с фолио, с цел да не се вижда на охранителните камери и да препятства задействането на алармите в магазина, лишил два разнообразни модела маркови чантички на обща стойност за към 360 лв., с желание незаконно да ги присвои.

Отнемането е осъществено по еднакъв метод – подсъдимият влизал в пробните с облекла, прикривайки чантичките, които вътре неусетно прехвърлял в носената от него облепена с железно фолио чанта. След като чиновниците на магазина открили неналичието на стока и прегледали записите от видеоохранителните камери, при следващото идване на подсъдимия на идващия ден и излизането му от пробната с втората открадната чантичка, била сигнализирана полицията.

За осъществената в изискванията на продължавано закононарушение кражба, 31-годишният мъж бе наказан на една година отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Той бе наказан още да заплати на гражданския просител по делото обезщетение за претърпени имуществени вреди в следствие от действието, държавната такса върху почетения иск и направените по делото разходи.  

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР