304-ма членове на Ислямска държава (ИД) бяха убити в Сирия

...
304-ма членове на Ислямска държава (ИД) бяха убити в Сирия
Коментари Харесай

Русия: Убихме 304-ма членове на ИД за 2 дни в Сирия

304-ма членове на Ислямска страна (ИД) бяха убити в Сирия от съветските военновъздушни сили през последните 48 часа, съобщи РИА Новости.

Официалният представител на министерството на защитата на Москва - Игор Конашенков на брифинг в силовото ведомство заяви, че самолети са направили десетки удари по позиции на джихадистката формация в близкоизточната страна. "При интервенциите през миналите две денонощия бяха премахнати 304-ма бойци на ИД. Сред тях има седем високопоставени командири на терористите. Пострадалите джихадисти са 170 души. Унищожени са центрове за набиране и образование на бойци, три командни пункта, осем танка, три артилерийски установки, 17 високопроходими коли, снабдени с оръдия и тежки картечници. Бяха разрушени и четири склада с муниции, оръжия и горива, употребявани от ИД ", разясни той.

Русия стартира военната си интервенция в Сирия на 30 септември 2015 година Според формалната информация на Москва ударите са помогнали на Дамаск да си върне контрола върху огромни елементи от страната и да изтласка ИД от основни региони.

Междувременно през днешния ден се появи информация, че членове на терористичната формация нападнаха полицейски сектор в Дамаск. При офанзивата, осъществена от атентатори-самоубийци, гибелта си откриха минимум 11 чиновници на реда и двамата нападатели, заяви Би Би Си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР