3024 комплекта професионални кухненски ножове от стомана с обозначения на

...
3024 комплекта професионални кухненски ножове от стомана с обозначения на
Коментари Харесай

Спипаха рекордна пратка японски ножове менте


3024 комплекта професионални кухненски ножове от стомана с обозначения на японска марка задържа Митница Варна за нарушени права на интелектуална благосъстоятелност.

На стойност няколко милиона евро се мери пазарната цена на такова количество ножове по цени на истинските произведения, съобщи vevesti.bg.

На 19.10.2018 година, на Митнически пункт Варна Запад е осъществена митническа инспекция на резервоар, селектиран по метода „ разбор на риска “. Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Митница Варна откриват съществуването в контейнера на 3024 комплекта ножове, всеки съдържащ по 11 броя професионални кухненски ножа от стомана, опаковани в несесери, носещи словни и фигуративни обозначения „ GLOBAL YOSHIKIN “. Контейнерът е претрупан в пристанище Янтиян в Китай с спедитор китайска и адресат българска компания. Стоката е заявена за допускане за свободно послание.

Пратката от общо 36 288 броя произведения, от които 33 264 броя ножове и 3 024 броя несесери с обозначението на международната марка е арестувана от митническите чиновници на съображение член 17, параграф 1 от Регламент (ЕС) № 608/2013 година на Европейския парламент и на Съвета за определяне на нарушени права на интелектуална благосъстоятелност. Чрез собствен представител правопритежателят Yoshida Metal Industry Co Ltd към този момент е удостоверил, че арестуваната стока е създадена без знанието и разрешението му и затова е подправена.

Средната пазарна цена на автентичен нож от тази марка, според от размера и модела, варира от 50 до 150 евро, като едни от най-хубавите професионални готвачи в света работят с такива ножове.
 Снимка: Пресцентър на Агенция Митници
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР