300 нови камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени за охрана

...
300 нови камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени за охрана
Коментари Харесай

Триста нови камери в София ще ни пазят за председателството

300 нови камери за видеонаблюдение ще бъдат сложени за защита на европредседателството в София. Те ще бъдат инсталирани по трасето от летището по бул. " Цариградско шосе " през НДК до кв. " Бояна ".

Това стана ясно на среща на кмета на София Йорданка Фандъкова с министъра на вътрешните работи Валентин Радев. На нея беше показана единната система за сигурност на София.

Други близо 50 камери ще бъдат инсталирани в метрото, посочи Фандъкова.

Така в столицата от 1 януари ще има близо 3000 камери. Част от новата система е построена с получените 2 млн. лева от държавното управление, а общината е добавила от бюджета си 1.1 млн. лева, уточни Фандъкова. С новите камери се записват номерата на колите и в случай че бъде засечена търсена кола, системата ще посочва това на операторите. Модерното видеонаблюдение може да проучва отчасти нарушаванията на придвижването в столицата, само че с цел да бъдат установявани всички, каращи с превишена скорост да вземем за пример, системата ще бъде надграждна, уточни още Фандъкова.

Министър Радев изрази задоволството си от построената система за видеонаблюдение и напомни, че тя е единствено един от детайлите от системата за сигурност, която България ще ползва по време на европредседателството. Частично ще бъдат затваряни съществени булеварди, по които ще минават високопоставени посетители през шестте месеца на председателството.

Възможно е и в съответни дни при срещите на високо ниво регионът към НДК също да бъде затварян за малко.

Колкото до подготвяния от полицейските синдикати митинг на 22 декември, Радев съобщи, че е осведомен за него и добави, че идващия вторник по време на среща със синдикатите ще бъдат коментирани опциите за разпределение на отпуснатите близо 55 млн. лева за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР