300 лв. става данъка на такситата във през 2021г. Това

...
300 лв. става данъка на такситата във през 2021г. Това
Коментари Харесай

Намалиха на 300 лв. данъка на такситата във Варна за 2021г.

300 лева става налога на такситата във през 2021г. Това реши на онлайн съвещание Общинският съвет, оповестяват от пресцентъра му. В момента те да заплащат налог върху таксиметров транспорт на пасажери в размер на 690 лева
С съвсем цялостно единогласие съветниците в локалния парламент се съгласиха таксиметровите превозвачи да заплащат минималния позволен по Закона за локалните налози и такси данък.
За осъществяването на решението не са нужни спомагателни разноски от локалната хазна, съобщи ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов, вносител на предлагането. Разликата от 390 лева ще бъде поета от страната посредством компенсиране в бюджета на Община Варна.
 На комисия в София: Такситата с по-нисък налог през 2021г. На комисия в София: Такситата с по-нисък налог през 2021г.
Транспортната комисия в Столична община реши да понижи налога на таксиметровите водачи за 2021г. от 850 на 300 лева, оповестява Българска национална телевизия. Мяр...
Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията към този момент изрази подготвеност за поддръжка на таксиметровите превозвачи за облекчение на икономическите последици от COVID-19, само че с цел да стане това всеки Общински съвет би трябвало да утвърди мярката, защото по закон той дефинира размера на този налог.
Община Варна се ангажира да изготвя ежеседмични информации за издадените и платени позволения за таксиметров транспорт.
Това е поредна мярка в поддръжка на този отрасъл във Варна. През лятото Общинският съвет реши таксиметровите превозвачи в морската столица да бъдат освободени от заплащане на такси към общината за интервала от 1 юни 2020 година до 31 декември 2021 година За този период ще отпадне таксата от 45 лв., включваща издаване на позволение за таксиметров транспорт на пасажери и два холограмни стикера.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР