30% скок на цените на таксиметровите услуги се очакват в

...
30% скок на цените на таксиметровите услуги се очакват в
Коментари Харесай

След поскъпването на автобусните билети: С 30% скачат и такситата

30% скок на цените на таксиметровите услуги се чакат в Благоевград от началото на месец април. Сред аргументите за повишаването са скъпите горива и инфлацията.

75 стотинки е минималната, а 1,10 стотинки е оптималната цена на таксиметрови услуги в Благоевград сега. Таксата e за всеки изминат километър, като последно е променяна преди четири години. Според сектора актуализацията и сега е наложителна.

Таксиметрови водачи считат, че покачването на цените даже е закъсняло, заяви Българска национална телевизия.

Заради по-кратките дистанции в регионалния град, от ден на ден хора вместо такси употребяват градския превоз или пък вървят пешком.

Част от таксиметровите водачи са се отказали от специалността поради разноските около пандемията за санитарни материали в колите. Сега с новите по-високи цени на горивата, в случай че не бъде вдигната цената на услугата, се чака още водачи да се откажат да карат такси, споделят още от сектора.

Миналата седмица в Благоевград с 50% скочи и цената на билета за градския превоз, като от компанията транспортьор аргументираха нарастването с повишаването на метана. От Конфедерацията на автобусните превозвачи обясниха, че ще има поетапно покачване на цените на билетите - както за градските, по този начин и за междуселищните пътувания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР