30% от всички загинали мобилизирани руснаци, чиято смърт е потвърдена

...
30% от всички загинали мобилизирани руснаци, чиято смърт е потвърдена
Коментари Харесай

Кремъл хвърля мобилизирани и затворници срещу украинската контраофанзива

30% от всички починали мобилизирани руснаци , чиято гибел е доказана от открити източници в плана на съветската редакция на Би Би Си взаимно с " Медиазона ", са паднали жертва на контранастъплението на украинската войска. 

От 4 029 мобилизирани, чиято крах е доказана на база изявления в Русия, 1 205 души са починали от 1 юни до 12 октомври 2023 година - това е интервалът, който съответствува с огромното контранастъпление, което Киев стартира на фронта. 

Тези данни за жертвите са най-консервативната оценка на мобилизираните смъртни случаи, защото в листата се прибавят единствено тези случаи, когато гибелта е обществено доказана и където може да се дефинира статут на войник.

Действителните загуби измежду мобилизираните може да са доста по-големи, защото доста от отчетите не показват точното положение и местослужене на починалите.

До този миг в този лист са включени 34 412 съветски военни , които са починали от началото на нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 г. 

През цялото време съгласно типа войски най-вече жертви и до този миг се дават от мобилизираните и пандизчиите
 Съединени американски щати: Северна Корея достави на Русия над 1000 контейнера муниции
Съединени американски щати: Северна Корея достави на Русия над 1000 контейнера муниции

Белият дом даже пусна образни материали

В собствен материал от през днешния ден Би Би Си разисква и смисъла на пандизчиите в последните борби. В съветския сегмент на обществените мрежи се появяват от ден на ден и повече известия за загубите на звена Щурм Z, които точно са формирани най-вече от пандизчии . Според близки на наказани и правозащитници съветските сили за сигурност не престават да вербуват наказани.

Но смисъла на частите, образувани от пандизчии, понижава, споделя Самуел Бендет, специалист в Центъра за военноморски разбор на Съединени американски щати.

" Малко евентуално е още веднъж да забележим офанзиви, осъществявани от отряди пандизчии и други непрофесионални единици, формирани от небрежно подготвени бойци и хвърлени в месомелачката . Но ние не знаем какво тъкмо мислят съветските водачи в този момент. Не знаем какво възнамеряват.
 Русия унищожила 300 000 тона украинско зърно от юли насам
Русия унищожила 300 000 тона украинско зърно от юли насам

Киев обиви Москва в опит да задълбочи продоволствената рецесия

Все още не е ясно до каква степен те ще съумеят да стабилизират фронта пред лицето на продължаващото украинско нахлуване ", споделя той.

Въпреки сериозните загуби в първия стадий от нахлуването, съветските войски резервираха своята боеспособност . И въпреки и да се отдръпнаха от първите позиции, завзети при нашествието си, съветската войска продължава да се бие и да нанася тежки жертви на Украйна. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР