30 от общо 46 постъпили проектни предложения в областта на

...
30 от общо 46 постъпили проектни предложения в областта на
Коментари Харесай

30 проекта ще получат финансиране по Програма „Култура“ на Община Русе през 2023 г.

30 от общо 46 постъпили планови оферти в региона на културата и изкуството ще финансира тази година Община Русе. 28 от тях са в направление „ Творчески планове “ и два – в „ Международни фестивали “.

Постъпилите оферти бяха прегледани от две комисии – 4-членна комисия за определяне на административно сходство и допустимост на претендентите и плановите оферти, и 7-членна комисия за оценяване и класиране. Проектите бяха оценени независимо и без значение от трима външни специалисти, след което финалното класиране бе осъществено в цялостен състав на комисията.

По-рано тази година Общинският съвет утвърди смяна в правилника на Програма „ Култура “. Общата сума през 2023 година, с която ще се финансират плановете, се усилва с 10 000 лева по отношение на миналата година и става 120 000 лева Максималният размер за финансиране на дребните креативен планове се усили от 4 000 на 5 000 лева Промяна има и в размера на личния принос на претендентите – от 30 % той бе понижен на 20 %. Новият устав разрешава и планове с бюджет до 2 000 лева да бъдат освободени от лично съфинансиране.

Предстои да бъде издадена заповед за финансиране на утвърдените планове и да бъдат подписани контракти със съответните организации. Те се задължават да показват в деловодството на Община Русе изчерпателен и финансов доклад в едномесечен период след реализацията на плановете, само че не по-късно от 1 декември 2023 година

Одобрените суми са разпределени в низходящ ред на класирането до привършване на одобрените с решение на Общинския съвет финансови средства от бюджета на Община Русе по Програма „ Култура “ в размер на 120 000 лева и можете да ги видите в уеб страницата на Общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР