30 години на сцена - това е поводът за турнето

...
30 години на сцена - това е поводът за турнето
Коментари Харесай

Броени дни до юбилейния концерт на Любэ във Варна

30 години на сцена - това е мотивът за турнето на съветската група " Любэ ", която ще изнесе концерт и във Варна, научи Moreto.net. Той ще се състои на 5 декември, от 20 часа, в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта.

През последните три десетилетия групата заема челни позиции на съветския музикален хоризонт с незабравимите си шлагери. По време на юбилейните си концерти у нас, артистите отпред с именития вокалист Николай Расторгуев, ще изпълнят най-култовите си песни пред родната публика. Някои от тях са обичаните на всички меломани “Комбат ”, “Солдат ”, “Там за туманами ”, “Песня о звёздах ”, “Позови Меня Тихо По Имени ” и доста други.

" Любэ " e най-известната група в Русия, чиято музика хармонично смесва детайли от рок, поп, съветска фолклорна и военна музика. Формацията е учредена през 1989 година и до момента има издадени 10 студийни албума и голям брой концертни записи и сборни дискове. Идеята за основаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко, който е създател на всичките им композиции. В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни, а като непрекъснат водач на " Любэ " се причислява Николай Расторгуев. На него принадлежи концепцията за името на групата, което е обвързвано с известното в тези години младежко придвижване Либерци.

В началото на 1989 година " Любэ " записват първите си песни – „ Либерци “ и „ Батька Махно “. Същата година стартират първите им турнета дружно с „ Коледни срещи “ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при осъществяване на песента „ Горе вдясно “ Расторгуев носи военна куртка, която се трансформира в негова запазена марка през идващите години. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР