3 пациентки остават в същото състояние, на апаратна вентилация в

...
3 пациентки остават в същото състояние, на апаратна вентилация в
Коментари Харесай

Извънредно! Шефът на Пирогов с лоши новини за част от пострадалите в ада край Своге, търсят се кръводарители!

„ 3 пациентки остават в същото положение, на апаратна вентилация в изкуствена кома. Те са на командно дишане – тежко положение и рисково за живота. Все отново остават постоянни. Не се нуждаят от в допълнение подкрепяне на сърдечната активност. Смятаме, че най-критичният интервал е овладян. Гръдните контузии въпреки всичко са доста тежки. Прави се всичко належащо. Това съобщи с изключително изказване шефът на " Пирогов " Асен Балтов пред Нова тв. 

" Бъдете сигурни, че правил всичко, което би трябвало. Хубаво е да има кръводарители и да се направи акция. Това би било добре за всички. Все отново освен тук има настанени. Нека, в случай че има опция, да бъде дадена кръв. Това би подкрепило всички, освен потърпевшите в този случай ", сподели той. " Рано е за прогнози. Надяваме се всичко да тръгне в по-добра посока, само че е още доста рано. Всеки ден нещата са доста динамични, наблюдават се. Може да стане доста по-добро, само че е и доста по-лошо ", добави Балтов.

" Останалите настанени са по-добре, само че им предстоят оперативни интервенции ", приключи той. Както съобщихме  днешният ден е разгласен народен печал в памет на жертвите от тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле. В памет на всички починали националните знамена върху постройките на всички държавни институции ще бъдат на половина свалени.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР