3 март е много повече от един исторически триумф. 3

...
3 март е много повече от един исторически триумф. 3
Коментари Харесай

Румен Радев към хилядите на Шипка: Благодаря, че запазихте националния празник от посегателствата!

„ 3 март е доста повече от един исторически успех. 3 март е нашата памет и респект към саможертвата на генерации българи, съхранили искрата на вярата и битката в дългата зима на робството. 3 март е нашият народен блян за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достолепие и блян към прогрес. Днес е ден за национално усамотение. Днес е ден, в който да се обединим към нашите полезности “.

Това съобщи на днешния празник президентът Румен Радев на връх „ Шипка . Той подсети, че точно това е мястото, където е увенчан подвигът на българските опълченци, застанали рамо до рамо с войните от армията на съветския император Александър Втори .

„ Точно тук, пред очите на целия свят, с камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще. Днес сме се стекли хиляди, с цел да заявим, че 3 март не ознаменува единствено успеха на бойното поле, не е единствено дата на един интернационален контракт, както нерядко се пробват да го показват “.

Президентът изрече своята признателност хилядите хора, които са се с текли от всички краищата на страната на върха, с цел да запазят „ националният ни празник от похищенията “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР