3% бюджетен дефицит е трудно постижим с тези разходи, които

...
3% бюджетен дефицит е трудно постижим с тези разходи, които
Коментари Харесай

Никола Стоянов: 3% бюджетен дефицит е трудно постижим 

3% бюджетен недостиг е мъчно изпълним с тези разноски, които към този момент са закрепени. Това съобщи пред публицисти министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов относно параметрите на оферти проектобюджет от служебния кабинет. Преди дни служебното държавно управление показа проектобюджет за 2023 година с недостиг от 6,4% от Брутният вътрешен продукт.

" Остава да се " играе " само в приходите, защото разноските, които ние сме показали, са на база на решенията от 44-ото до 48-ото Народно заседание. Разбира се, новото Народно заседание може да реже, само че разбирате какъв брой е мъчно да се режат обществени разноски един път, откакто са дадени така, че опциите са само в приходната част и там би трябвало да се реши коя мярка би сработила задоволително ", сподели икономическият министър, предава Българска телеграфна агенция. 

Никола Стоянов сподели, че работата му като министър на стопанската система и промишлеността, както и на неговия правоприемник в едно постоянно държавно управление, е да съумеят да реализират по-висок растеж, който да помогне в някаква степен да се затвори " дупката " в бюджета. Той счита, че това е допустимо, само че никога не, с цел да донесе 3 % недостиг при тази приходна част сега.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР