3 504 души от населението са се обявили като българи

...
3 504 души от населението са се обявили като българи
Коментари Харесай

Петър Колев: Скопие опитва да забрани по всякакви начини да бъдеш българи

3 504 души от популацията са се оповестили като българи съгласно резултатите от преброяването. В момента на оповестяването на резултатите обаче българите въобще не бяха упоменати. Според шефа на македонската статистическа работа Апостол Симовски повода е, че се показват етнически общности, които са част от конституцията на страната.

Именно това е и едно от главните претенции на българската страна в договарянията със Скопие, с които да се вдигне блокадата върху преговорната рамка за присъединението на РСМ в Европейския съюз - българите в западната ни съседка да бъдат включени като народ в конституцията, с цел да се подсигуряват техните права. Една от главните аргументи за българското несъгласие върху участието на Скопие в Европейски Съюз са точно репресиите по отношение на сънародниците ни в прилежащата страна.

“Ако погледнете цифрите, единствената общественост в С. Македония, която има 2,5 пъти нарастване за последните 20 година това е българската общественост – от 1004 души е станала 3504, до момента в който безспорните бройки на популацията в С. Македония понижават “, добави Колев пред bTV.

По думите му в С. Македония по всичко вероятни параграфи се пробва да бъде неразрешено да бъдеш българин.

“За всички общности бяха посочени данните от хората, които живеят в чужбина. Само за българската общественост данни за това какъв брой българи от С. Македония живеят в чужбина нямаше “, съобщи още той.

„ Очаквам реакция от България и се надявам по-късно броене българското общество в действителност осъзнава какво е отношението към българската общественост в С. Македония и каква е формалната политика на македонската страна към тази общественост “, добави Колев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР