29 са вече заразените медици във Видин. Най-много положителни проби

...
Коментари Харесай

29 са вече заразените медици във Видин />Реклама / Ads
29 са към този момент инфектираните медици във Видин. Най-много позитивни проби на медицински личен състав във видинската болница има в отделенията по неврология, кардиология, незабавно и вътрешно поделение, заяви НТВ.
„ Обидно ни от обстоятелството, че ни изкараха нас отговорни, медицинските сестри и лекарите, че не сме употребявали задоволително защитни средства”, декларира здравната сестра Дианка Тодорова.

Тя е майка на три деца, здравна сестра в незабавното поделение, настрана работи и като сестра на „ Дунав мост” 2. Не може да си разреши да не работи на две места, с цел да не се популяризира болестта.

„ Няма по какъв начин с тези суми и от едното, и от друго място, да се изхранва едно семейство. Просто сме принудени”, декларира Тодорова. А управлението на болничното заведение е направило неочаквана инспекция в отделенията дали се съблюдават ограниченията за сигурност и стерилизация.

„ При някой открих, че няма очила или шлем. Оправданието беше, че шлемът пречи да се работи. Но това може да се замести с очила”, изясни доктор Ивета Найденова, пълномощник на МБАЛ „ Света Петка” във Видин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР