29 ноември е последният ден на Жан-Клод Юнкер начело на

...
29 ноември е последният ден на Жан-Клод Юнкер начело на
Коментари Харесай

Юнкер си спомни за рисунка на газовите магистрали от Бойко Борисов

29 ноември е последният ден на Жан-Клод Юнкер отпред на Европейската комисия. Пред изданието "Политико " някогашният министър председател на Люксембург споделя любопитни случки от работата си в Брюксел, а в спомените му попада и рисунка на българския министър-председател Бойко Борисов, който Юнкер назовава "мой другар ". Рисунката е окачена в кабинета на Жан-Клод Юнкер.

"Снимките в действителност споделят повече от хиляди думи. Един от най-умелите комуникатори измежду министър председателите, с които имах удоволствието да работя, е човек, с който в никакъв случай не съм споделял общ език (въпреки че се считам за нещо като полиглот): моят другар Бойко Борисов. Когато през 2015 година той се опита да ми изясни смисъла на много комплицирания план "Южен поток " за енергийната сигурност в България и прилежащия район, той го направи без брифинг и без потребление на думи, а единствено посредством няколко драскания на лист хартия. Бях толкоз впечатлен от неговото произведение на изкуството, че го рамкирах и го сложих на стената на офиса ми, като увещание за значимостта на енергийната взаимосвързаност ", споделя Юнкер.

И прибавя: "Няколко месеца по-късно българска делегация ме посети, с цел да продължим полемиката за българския газов хъб. Гордо им демонстрирах, че съм схванал всичко с помощта на отличните умения за изобразяване на техния министър-председател, единствено с цел да открия, че член на делегацията е направил фотография на поставената рисунка и я е пуснал в българската преса. Бъдещите творения на Бойко скоро ще красят художествена изложба в София. Без подозрение! "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР