29 милиона 753 хиляди лева са предвидени за община Видинв

...
29 милиона 753 хиляди лева са предвидени за община Видинв
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на кметове и чиновници във Видинско

29 милиона 753 хиляди лв. са планувани за община Видинв проектобюджета на страната за идната година. Средствата са с близо 4 милиона лв. повече спрямо актуалната година. За прехрана на общинската администрация са заложени 2 182 000 лв.. Ще бъдат увеличени заплатите на общинската администрация, сподели кметът на крайдунавския град Огнян Ценков.
„ Увеличението е с 200 500 лв., което ще ни даде опция за поредна година да увеличим трудовите хонорари на чиновниците в общинската администрация. За 2017 година и 2018 година нарастванията, които направихме, бяха не на база нарастване на дотацията за прехрана и на фонда „ Работна заплата “, а на база оптимизация на структурата. Ангажиментът, който поехме при започване на мандата за почтено заплащане на общинските чиновници, ще бъде изпълнен. В този случай и с поддръжката на страната като е заложено нарастване на издръжката на общинската администрация. “
Предвижда се също нарастване на възнагражденията на кметовете на обитаеми места и кметските наместници.
Престои проектобюджетът на страната да бъде гласуван в Народното събрание. На базата на него общината ще изготви своя бюджет за финансовата 2019 година, сподели кметът Огнян Ценков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР