29-и ден от инвазия в Украйна: Киев увеличава натиска върху

...
29-и ден от инвазия в Украйна: Киев увеличава натиска върху
Коментари Харесай

29-и ден от инвазия в Украйна: „Киев увеличава натиска върху руските сили“

29-и ден от инвазия в Украйна: „ Киев усилва натиска върху съветските сили “

Според западни разследващи организации съветските войски стават все по-деморализирани и рискуват да бъдат обкръжени в предградията на Киев. Кметът на украинската столица заяви, че съвсем целият Ирпен - сцена на яростни сражения през последните седмици, още веднъж е в украински ръце. Руските сили не престават да бомбардират и блокират южния пристанищен град Мариупол.

Бомбардировките не престават в градове в цялата страна, в това число Киев, Чернигов и Харков.

Тежко бомбардираният град Мариупол е обект на продължителна съветска офанзива. Близо 90 % от постройките са развалени или унищожени. Пристанищният град се намира на пътя на съветските сили, които се пробват да си проправят път на североизток от Крим и да се свържат с съветските войски и съдружници в Източна Украйна. Около 100 000 души към момента остават в капан в Мариупол, без храна, вода или отопление. Украинските управляващи настояват, че Русия е разрушила основен мост над река Десна, отрязвайки витално значим маршрут сред северния град Чернигов и столицата Киев.

Омбудсманът на Украйна за правата на индивида Людмила Денисова сподели, че мостът е бил употребен за снабдяване на филантропична помощ в града и изтегляне на цивилни жители. „ Градът няма ток, вода, топлота и на практика няма газ, а инфраструктурата е разрушена “, сподели още тя.

Русия съобщи, че нейните сили са употребявали далекобойни оръжия, изстреляни от морето, с цел да ударят украински оръжеен склад край северозападния град Ровно и две ракетни установки в индустриална зона в покрайнините на Киев.

Силите на Украйна „ усилват натиска “ върху съветските войски, окупиращи района североизточно от Киев, демонстрира последната оценка на разузнаването на английското министерство на защитата. Украйна продължава да прави " сполучливи контраатаки " против съветските сили отвън столицата, а украинците евентуално са си върнали предградията Макаров и Мошун. „ Има реалистична опция украинските сили да са в положение да обкръжат съветски елементи в Буча и Ирпен “, се споделя в отчета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР