29-годишният Стефан Шикеров, който бе задържан и обвинен в запалването

...
29-годишният Стефан Шикеров, който бе задържан и обвинен в запалването
Коментари Харесай

Задържаният за палежа на полицейски бус на протеста срещу БФС няма общо с престъплението: Експертиза

29-годишният Стефан Шикеров, който бе арестуван и упрекнат в запалването на полицейския бус по време на митинга против управлението на Българския футболен съюз през ноември, няма общо с закононарушението, в което е упрекнат. Това е станало ясно от експертиза, съобщи бТВ.

Софийският градски съд реши мъжът да бъде пуснат на независимост против гаранция в размер на 500 лв.. Досега той беше под домакински арест, откакто бе упрекнат за палежа на полицейския бус в нощта на митингите против БФС.

В правосъдната зала стана ясно, че съгласно химическата експертиза няма следи от запалителни субстанции по ръцете и облеклата на 29-годишния и по този начин няма по какъв начин той да е запалил буса по време на митинга.

Заради това съдът реши, че обвиняването против Шикеров е разколебано. Магистратите обявиха, че по следствието се бездейства и от два месеца не е свършено нищо. Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.

Стефан Шикеров ще търси правата си по правосъден ред.

Мъжът бе задържан в средата на ноември. Тогава от прокуратурата оповестиха, че цената на буса е над 11 000 лв..

Пожарът е заплашил живота на участващи в митинга против управлението на Българския футболен съюз и чиновници на Министерство на вътрешните работи, намиращи се в непосредствена непосредственост до запаления бус. За това закононарушение законът планува затвор от 3 до 10 година, допълниха от държавното обвиняване.

29-годишният мъж отхвърли да е отговорен и от своя страна съобщи, че е бил пребит от служителите на реда.

" Съпругата ми имаше рожден ден и просто взех решение да изляза, с цел да я изненадам. Попаднах в навалица протестиращи, откъдето минах. Реших да позвъня на брачната половинка си, тъй като не познавам доста добре София. Исках да ме ориентира от кое място да мина, с цел да хвана метрото. По време на диалога тя ме упътваше. Изискали сме разпечатка от оператора, с цел да се види от какъв брой до какъв брой часа сме говорили ", сподели Шикеров пред бТВ.

По думите му на бул. " Васил Левски " е видял група служители на реда и е изчакал сигнал да премине през пътя дружно с други хора, намиращи се в региона.

" Един чиновник на реда уточни с ръка да прекосяваме. Мен внезапно ме спря за инспекция – за документи за идентичност. Аз най-учтиво отидох при него, бръкнах в джоба, с цел да си извадя документите и оттова ме бутна сред още към 10 души и се стартира свиреп побой ", добави той.

Съдебен доктор е открил, че има раздран мускул в региона на таза и увреждане на слуха. По думите му има записи от камери и очевидци, които удостоверяват, че не той е запалил буса.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР