29-годишният арменец Сергей Харутюнян, който беше задържан заради стрелба по

...
29-годишният арменец Сергей Харутюнян, който беше задържан заради стрелба по
Коментари Харесай

Обвиниха арменеца, опитал да убие охранител

29-годишният арменец Сергей Харутюнян, който беше арестуван поради пукотевица по охранителя Атанас Карастойков, през вчерашния ден получи публично две обвинявания от прокуратурата. Първото е за опит за ликвидиране, а второто – за нелегално притежаван револвер и патрони за него.

Драматичната преживелица се разигра при започване на април м.г. Тогава Сергей дошъл пред огромна дискотека в Пловдив с шумна компания. Сред тях бил и другият забъркан в екшъна – Артур Осинян. Мощния си джип „ Рейндж Роувър “ Сергей паркирали безусловно пред входа.

По данни на прокуратурата, охранителите на клуба, измежду които бил и потърпевшият Атанас, не позволили арменците до заведението. Атанас помолил Сергей да реалокира автомобила, тъй като блокирал пътя на другите коли към паркинга. Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си желае и да не му подрежда. Пострадалият обяснил какъв е реда, само че Сергей почнал да се държи нападателно, търсейки борба.

Стигнало се до сдърпване сред арменците, които почнали да хвърлят камъни, и охранителите. В мелето била счупена челюстта на Артур. Последвало изнудване по телефона на гарда и притежателя на заведението като арменците поискали като обезщетение да им бъдат платени 40 000 евро. Тъй като номера не минал, арменците минали на режим „ вендета “.

На 29 юли м.г., към 7:30 часа, Сергей причакал Атанас пред дома му в квартал Кършияка. Нападателят бил с качулка на главата и вързана забрадка пред лицето си. Щом Атанас слязъл от колата си, Сергей се затичал към него и почнал да стреля с полуавтоматичен револвер, като два пъти го улучил в бедрата.

Обвиняемият избягал, преоблякъл се и запалил към Слънчев бряг, където бил арестуван и от този момент е в ареста. Атанас бил настанен за лекуване в болница.

За сходно действие законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Предстои да бъде планувано съвещание по делото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР