29 бебета са родени по общинската инвитро програма през 2020

...
29 бебета са родени по общинската инвитро програма през 2020
Коментари Харесай

29 бебета са родени по общинската инвитро програма през 2020 година във Варна

29 бебета са родени по общинската инвитро стратегия през 2020 година, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна. Морският град е един от първите в страната с създадени и въведени „ Правила за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие на фамилии и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на фамилни начала ". От началото на програмата през 2015 година досега са родени 79 бебета, от които 49 момчета и 30 девойки.

Подпомагането ще продължи и през тази година. В проектобюджета за 2021 са заложени средства в размер на 306 194 лева за инвитро процедури. Програмата финансира двойки с репродуктивни проблеми - до 2 000 лв. за проучвания и операции, които не се финансират от Центъра за асистирана репордукция; до 2 000 лв. за проучвания, операции и/или инвитро процедура със личен генетичен материал; до 3 500 лв. за проучвания, операции и инвитро процедури по донорска стратегия.

Желаещите да аплайват, подават документите (искане, декларация, мед. документация) в гише в „ Информационно обслужване “ в постройката на Община Варна. Процедурата по подаване на документи е доста облекчена, като част от документите се ревизират по длъжностен път. Образци на документите за кандидатстване са оповестени на уеб страницата на Община Варна на адрес https://varna.bg/bg/323

Дирекция „ Здравеопазване “ предлага опция за съвещания на двойки, искащи да аплайват за финансиране на действия по асистирана репродукция, след авансово записване на телефон: 052/820-239.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР