280 талантливи тийнейджъри от 28 области на България участват в

...
280 талантливи тийнейджъри от 28 области на България участват в
Коментари Харесай

280 тийнейджъри творят в „Земята на децата“

280 надарени младежи от 28 области на България вземат участие в първата национална Асамблея „ Земята на децата “ на 1 юни. Те са излъчени от районните ръководства по образованието и са на възраст сред 12 и 16 - с достижения в изкуството и спорта. „ Събитието, което се организира в една от залите на Спортната академия, е в границите на два панела - живописен пленер и спортно-щафетни занимания. В тях юношите вземат участие с представители на Художествената и Спортната академии “, разяснява Ваня Ламбева, ръководител на съдружие „ Дива земя “. Асамблеята сплотява момчета и девойки от цялата страна, насърчава ги да се занимават с разлини жанрове и да покажат благоприятни условия пред доста необятна аудитория. Творбите на децата могат да се видят в експозиция след приключването на пленера. Специално за огромното разкриване на първото издание Детският хор на БНР е подготвен с химна „ Детска планета “, чиито създатели са Ясен Обретенов (музика и аранжимент) и Пеньо Иванов (текст).  „ С сътрудниците от съдружие „ Дива земя “ към този момент работим по плана за следващата година, когато в Асамблеята ще се включат и гении от целия свят. Общуваме с дипломати от всички посолства у нас, както и с българските задачи в Европа и отвън нея. Няма по-добра форма на дипломация в полза на децата “, безапелационна е Ваня Ламбева.  
Асамблеята е подкрепена, както от държавни институции - Областната администрация на Софийска област, НСА „ Васил Левски “, БЧК, министерствата на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта, по този начин и от Лайънс клуб София-Витоша, Силвия Кацарова, Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски и Петър Пиронков, физикът Теньо Попминчев... „ От самото основаване на асоциацията през 2016-а работим, с цел да сме от изгода за надарени деца, малчугани и младежи в неравностойно състояние, работим за професионалното развиване на дамите, за културно-историческото ни завещание. Ще учредим и стипендиантски фонд. Досега сме създали над 100 сполучливи събития из България, връчени са ни влиятелни награди, в това число за " Добрият образец на запад от София ", споделя Ваня Ламбева, която посвещава първата Асамблея „ Земята на децата “ на своя татко - непосредствен другар освен с именития диригент на Детския радио хор Христо Недялков, само че и с младите реализатори, разнесли през годините славата на България в над 30 страни по света. 
 



 

Ваня Ламбева към този момент е почнала подготовка за асамблеята следващата година, която ще е с интернационално присъединяване

 

 

 

 

 

 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР