28-те страни членки на Европейския съюз не успяха да постигнат

...
28-те страни членки на Европейския съюз не успяха да постигнат
Коментари Харесай

Страните от ЕС не успяха да се разберат за новите трудови правила, предложени от Макрон

28-те страни членки на Европейския съюз не съумяха да реализират единодушие в първия кръг от договаряния през днешния ден по отношение на промяната на трудовите правила на Общността, които съгласно по-бедните страни са от значително значение за поддържане на лоялна конкуренция, оповестява " Ройтерс ".

Казусът опълчва едни против други по-богатите страни против по-бедните членове на Европейски Съюз , които желаят да запазят настоящите правила и които разрешават на техни жители да работят другаде в Общността за по-високи заплати спрямо тези, които те ще получават в личните си страни, само че въпреки всичко по-ниски от тези на локалната работна мощ.

Някои критици преглеждат разпоредбите като форма на " обществен дъмпинг ".

Френският президент Еманюел Макрон сложи на напред във времето в дневния ред на Европейски Съюз реформирането на директивата за командированите служащи и беше подсилен от Германия, Белгия и Холандия, както и от други страни членки.

 Макрон е по-уверен за командированите служащи след срещите в Румъния
Макрон е по-уверен за командированите служащи след срещите в Румъния

Много е значимо да се избегне неефикасно опростяване, разяснява румънският президент Йоханис

" Става дума за правдивост на пазара на труда ", посочи Мариан Тийсен, еврокомисар по претовареност, обществени политики, умения и подвижност, при идването си за договарянията с 28-те министри на труда в Люксембург.

" Аз напълно поддържам свободата на придвижване, само че то би трябвало да бъде проведено по обективен метод... Вътрешният пазар се основава на правила, не е джунгла ", акцентира Тийсен.

Ала след първия кръг диалози, в който съвсем всички страни членки на Европейски Съюз са говорили по тематиката, не е било реализирано единодушие.

Една от главните тематики на разногласието е интернационалният авто превоз. Испания, Ирландия и няколко някогашни комунистически страни от Източна Европа упорстват да бъдат изключени от новите правила.

Друга ябълка на раздора, по която министрите търсят единодушие в днешните диалози, е оптималният интервал за изпращане на командировани служащи в чужбина, преди да станат обект на трудовото законодателство на приемащата страна.

 Командированите наши служащи по евродирективата били единствено 14 хиляди души
Командированите наши служащи по евродирективата били единствено 14 хиляди души

Директивата не визира всички, които са си намерили работа в Европейски Съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР