28-ият в световната ранглиста Жил Мюлер направи открит урок с

...
28-ият в световната ранглиста Жил Мюлер направи открит урок с
Коментари Харесай

Малките тенис звезди на България тренираха с Жил Мюлер

28-ият в международната класация Жил Мюлер направи открит урок с националните ни тимове за девойки и момчета до 12 и 14 години. Четвъртфиналистът от шампионата в София от сериите АТР 250 през предходната година раздаде и подписи на всички малчугани, които се изправиха против него на централния корт в „ Арена Армеец”, като част от програмата на шампионата Sofia Open.

Участниците в демонстрацията са част от програмата „ 3Т-тенис, тийм, талант”, която провежда редица шампионати в Европа на най-хубавите състезатели до 12 и 14 години, като във всяка възраст се образуват два национални тима - „ А” и „ Б” тим.

3T е стратегия, в която националните тимове получават опцията да вземат участие в редица интернационалните шампионати от календара на „ Тенис Европа”, като присъединяване е финансирано от програмата и нейните спонсори.



През 2017 година младите тенис очаквания на България завоюваха общо 21 трофеи от влиятелните интернационалните шампионати, на които участваха по програмата „ 3Т “. 10 от тях са на сингъл, а останалите - на двойки. Освен това те завоюваха още 5 трофеи от „ утешителни шампионати “, а в други 12 случая играха на финали.

При 14-годишните Дария Радулова (ТК „ Августа Траяна “, Ст. Загора) завоюва две трофеи на сингъл от шампионати по плана, като този от Мая (Португалия) бе от Първа категория на Тенис Европа. По-късно тя взебронзов орден на “Ориндж боул " в Съединени американски щати, международно самостоятелно състезание за юноши и девойки, и игра на Мастърса в Реджо Карабрия (Италия), където се класира пета.

С две трофеи на сингъл и един изгубен край през годината може да се похвали и Пьотр Нестеров (ТК „ Черно море Елит “, Вн). Той влезе и в първите 8 на европейското самостоятелно състезание.

Две трофеи за „ Б “ тима до 14 година донесе и Катерина Димитрова (ТК „ Локомотив 98 “, Пд). Тя и Динко Динев (ТК „ Черноморец “ и „ Авеню “, Бс) бяха единствените тенисисти, които участваха в плана и през двете му години, с помощта на квотата за най-хубавите 13-годишни.

При по-малките Росица Денчева (ТК „ Плевен 90 “) завоюва интернационалния шампионат в Добрич, а преди този момент победи и на считания за най-силен шампионат по тенис в света за девойки и момчета до 10 година „ Смриква Боул “ в Хърватия.



В експерт по постигане до финалите пък се трансформира Адрияно Дженев (ТК „ Хасково 2015 “), който игра за трофея на цели 3 шампионата по плана „ 3Т “.

Всичко това обаче нямаше да бъде допустимо без поддръжката на сътрудниците на БФТ по програмата „ 3Т – Тенис, Тийм, Талант “ - БНП „ Париба “, „ Адвент Груп “, „ Атаро Клима “ и „ Асикс “.

На първи корт в подготвителната зала на „ Арена Армеец” открит урок с деца пък организираха Александър Лазов и Александър Лазаров.

ОТБОРИТЕ:
А Отбор до 12 години
- Георги Георгиев (Свиленград)
- Павел Маринов (Суперспорт Варна)
- Росица Денчева (Плевен 90)
- Каталина Петрова (15:40)
Треньор на тима: Даниел Ангелов

Б Отбор до 12 години
- Анас Маздрашки (Егалите Несебър)
- Александър Василев (15:40)
- Никол Николова (Испано Варна)
- Йоана Константинова (Плевен-90)
Треньор на тима: Александър Арсовски

А тим до 14 години
- Динко Динев (Авеню Бургас)
- Драгомир Драганов (Авеню Бургас)
- Янаки Милев (Локо 98 Пловдив)
- Катерина Димитрова (Локо 98 Пловдив)
- Денсилава Глушкова (Дема София)
- Стела Пеева (Авеню Бургас)
Треньор на тима: Тодор Енев

Б тим до 14 години
- Виолина Митрофанова (Спорт Палас Сливен)
- Ангела Ганева (Кристи Дряново)
- Михаил Иванов (15:40)
- Димитър Пенчев (Кристи Дряново)
Треньор на тима: Велиан Бакалов

По програмата с децата работят и треньорът по физическа подготовка Светльо Андонов, физиотерапевтът Алгис Христов и спортният психолог Николай Ганчев. Координатор на плана е Кирил Берон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР