Пациент с психично здраве казва, че грижите на NHS са й причинили повече щети, отколкото ремонти

...
28-годишната наднича изпод ръба на шапката си. Тя е красноречива
Коментари Харесай

28-годишната наднича изпод ръба на шапката си. Тя е красноречива и замислена.

Тя много държи на семейството си, но ръцете и краката й са изпъстрени с белези от самонараняване и тя признава, че не иска да живее.

< p>Никола е влизала и излизала от болнично лечение с аутизъм и произтичащи от това проблеми с психичното здраве от около 10 години.

Тя казва, че опитът я е научил на по-разрушителни начини да се самонаранява и е станала по-мотивирана да правете го, когато не получава подкрепата, от която се нуждае.

Тя също така изглежда прекарва много време не в болницата си, а в нея, кацнала на покрива.

Двама души загинаха при катастрофа с кон и карета в Глостършър

За услугата, предоставена от нейната болница в Глостършър, Уотън Лоун, тя казва просто: " Те искат да те вкарат, да направят така, че да изглежда, че са ти помогнали, и след това да те изпишат."

Самоубийствата и самонараняванията нарастват сред младите хора и правителството се стреми да се бори с тях това в стратегия за превенция, обявена миналата седмица, като същевременно стартира разследване на услугите за психично здраве следващия месец.

Има поуки от историята на Никола, не на последно място мантрата на старите лекари „Първо не вреди“. Тя казва, че в някои отношения нейният опит в NHS е причинил повече щети, отколкото поправки.

Изображение: Никола Брокеншър е пациент в болница Wotton Lawn в Глостършър

През май съобщихме за поредица от пропуски в Wotton Lawn в Глостършър.

Персоналът беше сниман да спи на работа, пациенти изчезваха, един беше изписан, като каза, че има самоубийство, след което скочи от мост и счупи множество кости.

Ние интервюирахме пациент, който успя да скочи от покрива по време на психотичен епизод, и научихме за млада жена, която редовно се качваше в сградата, за да прекарва известно време на покрива - това беше Никола.

Решаване да говорим за опита си в болницата, тя казва: „През последните 10 години се качвах и слизах от този покрив, използвайки същия маршрут, за да се катеря стотици пъти. Този маршрут все още е там.“

Никола знае опасно е и се е наранила при падане. Има мисли за самоубийство и веднъж се опита да посегне на живота си на покрива.

Спящият персонал, пациентите на покрива - животът в интензивното отделение за психично здраве на Глостър

В крайна сметка тя си мисли, че маршрутът трябва да бъде блокиран. Наистина, психиатрично отделение в Уинчестър беше глобено от магистрати за това, че не е осигурило безопасни грижи, след като не е блокирало пътя на пациентите си към покрива.

Но, казва Никола, изкачването там също е форма терапия, начин да компенсира това, което тя чувства, че липсва в стените на болницата.

Това също е аутистичен отговор да се избяга от стимулация, като шапката, която носи - това е начин да блокира определени неща .

Никола казва, че има страхотен персонал, който се грижи за нея, но болницата не е успяла да се справи със сложните проблеми, които я карат да се самонаранява.

„Те са по-реактивни, отколкото проактивни. Те не са много добри в събирането на парчетата след това, но са още по-лоши в предотвратяването на това да се случи."

"Те не са ме научили на различен начин да се справям. Не са ме научили „как да помоля за помощ?“

Едно нещо, което наистина я влошава, е това, че персоналът спи на работа.

Тя казва: „Персоналът заспива е едно от най-разочароващите неща в болницата, случва се твърде често. И когато това се случи, съществува значителен риск."

През май Sky News показа няколко снимки на спящ персонал в болницата, който трябва да се грижи за пациентите.

Изображение: Никола казва, че сама- вреди, защото има аутизъм

Никола казва, че това означава, че понякога не забелязват, когато пациентите се самонараняват или укриват. Тя също така казва, че това може да се случи по всяко време на деня, не само през нощта.

Информатор, който наскоро напусна Тръста за здравеопазване и грижи в Глостършир, каза пред Sky News, че ключов проблем е нарастващото използване на персонал на агенцията.

Човекът, който няма да назовем, казва: „Работа в различни болници понякога могат да се измъкнат с резервиране на двойни смени на различни места в рамките на 24 часа.

„Изглежда, че мениджърите нямат начин да проверят това и има култура в системата на здравеопазването, която улеснява това. „

„Голямо увеличение на използването на персонал от агенции“

Никола е съгласна, че това е проблем. Тя казва: „През последните 12 месеца, в които бях там, забелязах голямо увеличение в използването на служители на агенции; служители на агенции, които пътуват от по-далеч.

„Те пътуват от други работни места направо в болницата, за да направя нова смяна. След това има само персонал, който работи дълги дни."

Тя вярва, че това е проблем на културното лидерство и че Тръстът е склонен да обвинява отделния персонал, вместо да се занимава с истинските проблеми.

Тя казва, че се самонаранява, защото има аутизъм, така че копира това, което правят другите хора и е била повлияна от сестра си близначка Лора.

Тя загуби Лора от самоубийство, след като също беше пациент в Wotton Lawn. Разследване установи, че болницата не е успяла да предаде важна информация за Лора, относно опит за самоубийство, на друга болница, което е довело до фатална грешка.

Смесица от скръб и справяне с аутизма е довела Никола по низходяща спирала. Нейният втори баща Дарън Уотс казва, че има „забележителна липса на разбиране, когато става въпрос за аутизъм.

Според мен особено младите жени понякога получават погрешна диагноза с разстройство на личността – и ако наистина имат аутизъм, погрешната диагноза може да предизвика проблеми с психичното здраве, с които биват етикетирани."

Когато правителството стартира стратегията си за превенция на самоубийствата, то заяви: „Доказателствата сочат, че хората с аутизъм, включително децата с аутизъм и младите хора, може да са изложени на по-висок риск от умират от самоубийство в сравнение с тези, които не са аутисти.

„От съществено значение е здравните, психическите и местните власти и доставчиците на образование да вземат предвид нуждите на хората с аутизъм в дейностите за превенция на самоубийствата.“

Семейството на Никола смята, че тя се нуждае от по-добри грижи, информирани за аутизма. Независим преглед на грижите за нея миналата година установи, че рискът от самоубийство за нея се е увеличил, след като е била приета в болница.

Никола казва: „Откакто беше в болница чрез други пациенти, които директно ми казаха също просто от чуване на неща, Научих нови методи за самонараняване, които са по-тежки, и ако не бях в болница, нямаше да знам за това.

„Всеки път, когато отида в тази болница, моят приемът е малко по-дълъг или има нов метод за самонараняване, който съм научил, или има нов пациент, който ми е дал някаква информация, която не бих разбрал в реалния свят.

< p>„Така че всяко приемане става все по-трудно – става все по-трудно физически за тялото ми и психическото му изтощение.“

Никола беше изписана от болницата малко след първото ни интервю и няколко седмици по-късно, в края на август се опита да отнеме живота си, като взе свръхдоза от лекарствата си.

Тя беше спасена от лекари в интензивно отделение и говорейки от болничното си легло няколко дни по-късно каза: „Бяха доста очевидни неща ставаха все по-зле и по-зле."

Изображение: Никола каза, че е излязла от болницата с мисълта, че „няма надежда"

Тя се надяваше, че ще има повече подкрепа за нея в първите дни след изписването, но казва : „Просто изглежда, че са се отдалечили все повече и повече.“

Наистина, опасенията относно грижите за нея бяха повдигнати от независима група за преглед както преди, така и след изписването й от Wotton Lawn.

< p>Един преглед заяви, че те „изобщо не са уверени“ в плана за грижа на Никола и имат „големи опасения“ по отношение на риска и безопасността. Това беше най-вече около това как Никола ще бъде подпомогната при прехода от болницата.

Нейният втори баща Дарън Уотс каза пред Sky News: „Всички тези неща бяха предсказуеми. Ники дори каза, че чувства, че е изложена на риск; риск за сложи край на живота си, преди да бъде изписана. Искахме отново и отново план за преход - не беше предоставен. Те направиха минимума."

Никола казва: "Излизаш от болницата с мисълта, че "няма надежда". Ако това ще бъде животът ми през следващите 20 години, ако ще влизам и излизам от болница и така ще се отнасят с мен и няма да поправят причината за проблемите ми - тогава какъв е смисълът?

„И се връщате към мисълта „какъв е смисълът във всичко – какъв е смисълът да живеете?“

„Да бъдеш в Уотън Лоун ти отне много на надеждата, която имах."

Това е изобличителна оценка, като същевременно демонстрира човешките сложности, с които се опитват да се справят институции като Wotton Lawn.

Прочетете повече:
Facebook може действително да е от полза за психичното здраве
Как една година в изолация се отрази на психичното здраве на младите хора
Потискането на негативните мисли може да бъде полезно за психичното здраве

И все пак може би най-забележителната е смелостта на Никола в говорейки откровено за своите преживявания, докато тя все още се грижи за службите за психично здраве и все още се бори ден след ден с болестта си.

Gloucestershire Health and Care NHS Foundation Trust каза в изявление: „ Съжаляваме, че нашият пациент и семейството му не са доволни от услугите, които предоставяме.

„Без да навлизаме в подробности, които биха нарушили поверителността на пациента, можем да ви уверим, че непрекъснато преглеждаме нашите политики и процедури.

"Например, имаме въведен набор от мерки против катерене и те бяха прегледани и засилени през последните месеци.

"Болницата е терапевтична среда, а не сигурна отдел, така че трябва да намерим баланс, като същевременно поддържаме безопасността и сигурността.

„Съобщенията за спане по време на дежурство в болница Wotton Lawn наистина са много редки, но когато се появиха такива, ние предприехме решителни действия.< /p>

„Набирането на персонал беше особен фокус тази година за нас и тръстовете на национално ниво. Положително е, че след успеха в тази област скоро ще бъдем близо до пълното си установяване на медицински сестри за психично здраве.

Принс говори на строителите за психично здраве

„Това значително ще намали използването на колеги от агенцията, което вече беше намаляване за известно време.

„Ние ще продължим нашия диалог с нашите пациенти, за да постигнем всякакви подходящи промени с оглед на подкрепата им в тяхното продължително възстановяване.“

Отговор на повдигнатите опасения относно неадекватния план за грижа на Никола Тръстът каза: „Не можем да коментираме подробно индивидуалните планове за грижа и лечение поради поверителността на пациентите.

„Нашият фокус винаги е върху поддържането на безопасността и благосъстоянието на хората, които използват нашите услуги – както в рамките на нашите болници, така и когато бъдат изписани.

„Нашите екипи работят с хиляди пациенти всеки ден, за да създадат планове за грижи, които най-добре ги подкрепят и насърчават тяхното възстановяване. Винаги сме щастливи да обсъдим всякакви притеснения, когато възникнат такива, но не бихме направили това в публичен форум.“

Никола се върна в Уотън Лоун директно след опита си за самоубийство, където беше класифицирана като „умерен“ риск от самонараняване, самоубийство и уязвимост.

Тя също беше отново на покрива. Мерките против катерене изглежда не са повлияли на маршрута й.

:: Всеки, който чувства емоционално затруднени или склонни към самоубийство могат да се обадят на Samaritans за помощ на 116 123 или да изпратят имейл на [email protected] в Обединеното кралство. В САЩ се обадете на клона на Samaritans във вашия район или на 1 (800) 273-TALK.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР