28-годишната жена, която с 3,77 промила алкохол в кръвта помете

...
28-годишната жена, която с 3,77 промила алкохол в кръвта помете
Коментари Харесай

Подпийналата шофьорка, която блъсна две коли и патрулка в Плевен, остава в ареста

28-годишната жена, която с 3,77 промила алкохол в кръвта опустоши две коли и една полицейска патрулка в квартал " Сторгозия " в града, получи от Окръжния съд в Плевен най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Габриела Николаева е била осъждана три пъти за разнообразни закононарушения, а последната ѝ условна присъда е влезнала в действие преди по-малко от месец, оповестява Българска национална телевизия.

28-годишната Габриела Николаева, която в понеделник опустоши 3 коли, измежду които и полицейска патрулка, остава за непрекъснато в ареста. Тя е добре позната на полицията, защото има голям брой престъпни регистрации, а последната ѝ присъда е влезнала в действие преди по-малко месец.

Тя е за кражба и към момента е в изпитателен период. Инцидентът, който се случи в плевенския квартал " Сторгозия ", като по знамение се размина без жертви и потърпевши, само че все пак полицейските чиновници, които са били в полицейската кола, която е била ударена от Габриела Николаева, са с леки пострадвания.

На влизане в правосъдната зала 28-годишната Габриела Николаева резервира безмълвие и опита да скрие лицето си. По късно пред магистратите съобщи, че се разкайва за случилото се, а отбраната ѝ изиска да бъде пусната под домакински арест с претекста, че дейностите ѝ не са били умишлени, поради количеството алкохол, което била използвала.

" Още сега на привличането в качеството ѝ на обвинена към този момент беше осъзнала какво се е случило, поради показанията на техническото средство. 3,77 промила, не виждам предумисъл. Човек, който е с 3,77 промила, защо може да мисли и какво може да направи ", съобщи юрист Евелин Глоговски, длъжностен бранител.

Окръжният съд в Плевен не почете това искане, защото закононарушенията, за които тя е привлечена под отговорност - шофиране в нетрезво положение, кражба на кола и причиняване на пътнотранспортно произшествие, са с висока степен на социална заплаха, както и поради солидното ѝ престъпно досие.

" Макар и нежно на тип младо момиче, което виждате, същата е към този момент с досие на загрубял нарушител. Чист шанс и случайност в сегашния случай - единствено материални вреди има по полицейските коли, можеше да имаме доста по-тежки последствия и смъртни случаи ", добави Дойчо Тарев, наблюдаващ прокурор.

В правосъдната зала Габриела Николаева съобщи, че ще апелира това решение в тридневния законов период пред Апелативния съд във Велико Търново.

В Плевен единствено за последните няколко дни са били хванати 4 неправоспособни водачи, други 4 са били с над 1 промил алкохол в кръвта зад кормилото, а един е бил дрогиран.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР