28 дена бях отделен от моето семейство, приятели и роднини

...
28 дена бях отделен от моето семейство, приятели и роднини
Коментари Харесай

Първият излекувал се полицай споделя как е надживял коронавируса

" 28 дни бях обособен от моето семейство, другари и родственици ми помагаха. Носиха ми храна. Дните минаваха постепенно, споделя граничният служител на реда Томислав Атанасов. Той е първият диагностициран с ковид чиновник на Министерство на вътрешните работи. В разгара на епидемията работи на първа линия на летище София. За него последния месец минава сред четири стени, самичък и надалеч от фамилията си.

Граничният служител на реда развива първите признаци на ковид броени дни, откакто в България афишират изключително състояние.

Осигурявахме публичните зони на Терминал 1 и Терминал 2. Тогава беше пикът на прибиране на хора от други страни. Редовно имаше полети от Италия, Испания, Англия, споделя Томислав Атанасов.

Почувствах изнемощялост. Имах лека кашлица. Не съм имал температура, по-висока от 36,5. Помислих, че това е естествен грип. Отивайки на работа, телесната ми температура беше проверявана. Използвахме и медицински маски, споделя още служителят на реда.

Тестът му за ковид обаче се оказва позитивен. Тестувана е и брачната половинка му - нейният се оказва негативен. Контактните лица на Атанасов са сложени по 14-дневна карантина. Той се лекувал с няколко типа антибиотици.

Отпадналостта изчезна след 5-тия ден. На десетия стопирах антибиотиците, тъй като всички признаци бяха изчезнали, а фотографията на дробовете ми беше съвсем съвършена, споделя той.

Дни по-късно Атанасов схваща, че други двама негови сътрудници също са инфектирани. След месец лекуване и изолираност, както и два негативни теста, Томислав към този момент се е изчистил от вируса, само че към момента е в болничен. Успял е да се види с част от околните си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР