274 жени се върнали предсрочно на работното си място срещу

...
274 жени се върнали предсрочно на работното си място срещу
Коментари Харесай

Близо 300 майки се върнали предсрочно в офиса срещу бонус

274 дами се върнали предварително на работното си място против бонус от страната. Това демонстрират данни на Министерството на труда и обществената политика за успеваемостта на новата мярка, която цели да насърчи дамите да се завърнат по-бързо в офиса, написа "Монитор ".

От юли дамите, които пресечен отпуска си по майчинство преди детето да е навършило година, получават
бонус в размер на 50% от компенсацията за развъждане на дете.

Досега дамите, които се връщаха в офиса, преди приключване на отпуска им по майчинство, губеха правото си на обезщетение. От юли обаче майките могат да се върнат на работното си място 4 месеца след раждането и по този начин в оставащите 6 месеца на процедура дамите ще получават съвсем заплата и половината. От алтернатива могат да се възползват единствено дамите, чиито деца не са настанени в детски заведения.

„ Данните демонстрират, че има интерес към тази мярка. През септември ще започва и скица за поддръжка на родители, чиито деца не настанени в ясла и детска градина, с цел да могат майките да се върнат на работа “, изясни общественият министър Бисер Петков. Така фамилиите ще получат ваучери, с които да наемат на бавачки за хлапетата си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР