27-минутната анимация "Физика на тъгата" на българския аниматор Теодор Ушев

...
27-минутната анимация "Физика на тъгата" на българския аниматор Теодор Ушев
Коментари Харесай

Физика на тъгата е в краткия списък за номинация за Оскар - slava.bg

27-минутната анимация "Физика на тъгата " на българския аниматор Теодор Ушев попадна в късия лист от 10 ленти, измежду които ще бъдат определени петте номинирани за влиятелната премия "Оскар " в категорията за късометражна анимация.

Това заяви във Facebook писателят Георги Господинов. "Физика на тъгата " е акомодация по неговия едноименен разказ и към този момент завоюва специфичната премия на журито на Международния кино фестивал в Торонто.

"Физика на тъгата в късия лист! Една история, която потегли преди 8 години... Радвам се поради всички минотаври от нашето потомство и от това на родителите ни... Браво, Тео! ", написа Господинов.

Ушев към този момент има една номинация от Американската академия за кино изкуство и просвета за "Сляпата Вайша " - историята на момиче, обречено цялостен живот да остане незрящо за сегашното, раздвоена сред предишното, в което гледа с едното си око и бъдещето, очевидно за нея с другото.

За сюжета на "Физика на тъгата " Ушев споделя, че не следва прецизно сюжета на книгата, не е филм-биография, а филм - лабиринт, капсула на времето, в която са събрани обекти, случки, мемоари, мелодии.

Филм за носталгията, пропилените шансове и неслучилите се фантазии нацяло едно потомство, пречупен през персоналния роман.

Деветдесет и втората гала по раздаването на премиите "Оскар " ще се организира в Лос Анджелис на 9 февруари 2020 година

Източник: impressio.dir.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР