27 Май Работата във физически офис има своите предимства, особено

...
27 Май Работата във физически офис има своите предимства, особено
Коментари Харесай

Липсата на физически офис пречи за на придобиването на умения

27 Май
Работата във физически офис има своите преимущества, изключително за по-младите чиновници или за новодошлите, тъй като по този начин те по-бързо могат да усвоят скъпи умения, свързани с договаряния, ръководство на времето, връзки, корпоративна просвета и други Освен това има опция за директна среща с мениджъри и сътрудници и връзка на едно по-различно равнище. По време на пандемията тази обществена среда се измести онлайн към видео диалози и чатове.

Covid-19 сътвори както провокации, по този начин и доста благоприятни условия за пазара на труда. Цяло едно ново потомство стартира първата си работа от у дома и се среща с сътрудниците единствено през компютърния екран, регистрират от компанията за услуги в областта на човешките запаси Adecco Group. Променените условия попречиха на мнозина да се възползват от образование в действителна офис среда. В същото време новият международен ред сътвори гъвкави условия за работа и безчет благоприятни условия за чиновниците. Поколението Z, което в този момент навлиза на пазара на труда, е идеално квалифицирано за триумфи в един най-вече цифров свят.

Нещо повече, хората, за които това е първа работа, в никакъв случай не са усещали какво е да си в действителна корпоративна среда и не знаят какво пропущат. А тези, които живеят сами, имат още по-силна потребност от жив контакт, акцентират още от компанията. От обществена позиция те изпитват дефицити, защото нямат опция да изградят персонални другарства в службата или да прекарват време в нормалните сладки приказки. Според изследване на Microsoft, близо 60% чиновниците се усещат по-слабо свързани с сътрудниците си, откогато са минали към работа от у дома. В Китай този дял е близо 70%. Все отново, несъмнено, е изцяло допустимо да се основат положителни връзки с екипа, просто те са виртуални.

Съвети за по-добра интеграция в новата действителност

За да е по-плавен преходът към новата работна среда, специалистите от Adecco Group предлагат: Виртуално въвеждащо образование: Помислете за даването на структурирани и ясни насоки при виртуалното образование. Там може да включите задоволително информация за компанията, нейните полезности, тактика, управителни екипи и други. Това основава на новодошлия възприятие за принадлежност. Бъдете ясни с задачите и резултатите: Представянето на проект за 30, 60 и 90 дни е превъзходен метод да зададете упования. Започнете първите няколко седмици с точни и съответни задания. Индивидуални срещи: При отдалечената работа е извънредно значимо да се провеждат чести самостоятелни и екипни срещи. Това улеснява информационния поток, дава опция за навременна реакция при разнообразни проблеми и в това време може да държите благосъстоянието на екипа под око. Система за другари: Създайте система, при която новопостъпилият да бъде прикован към човек от екипа, който да дава отговор на въпросите му и да му оказва помощ с акомодацията. Документи с постоянно задавани въпроси: Документите с постоянно задавани въпроси оказват помощ на новите членове на екипа да схванат по какъв начин да употребяват разнообразни виртуални принадлежности. Например: поддръжка на Teams, приложения на Microsoft за ръководство на времето, потребление на чат вместо имейли за обезпечаване на непрекъсната съгласуваност и други Контакти на IT и други отдели също биха били от изгода.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР