27 Май Изследователската компания IDC очаква доставките на смартфони да

...
27 Май Изследователската компания IDC очаква доставките на смартфони да
Коментари Харесай

Пазарът на смартфони достига шестгодишен връх в края на 2021

27 Май
Изследователската компания IDC чака доставките на смарт телефони да отбележат шестгодишен връх в края на 2021 година, като доближат 1,38 милиарда единици. Сегментът дължи това положително развиване на потребителското търсене на 5G устройства, които последователно понижават цената си.

От IDC предвиждат 7,7% годишен растеж на доставките - най-високото равнище на годишен напредък от 2015 година Тази наклонност се чака да продължи и през 2022 година с растеж от 3,8% - 1,43 милиарда единици. Според откривателите доставките на 5G модели ще се усилят с близо 130% през 2021 година, като съвсем всички райони отвън Китай ще реализиран трицифрен напредък.

Райън Рейт, вицепрезидент на програмата за следене на пазара на мобилни устройства на IDC, си изяснява мощния подтик във връзка с доставките на 5G модели с рухването на техните цени, като разяснява, че засиленото търсене също се дължи на нарасналата досегаемост.

По-голямото търсене на 4G модели от невисок и междинен клас на разрастващите се пазари също се показва като мотор на пазара на смарт телефони през 2021 година.

IDC прибавя, че не чака той да бъде повлиян от световния дефицит на чипове, както други промишлености, в това число автомобилната, персоналните компютри и другите категории потребителски технологии.

" Пазарът на смарт телефони влиза в конкуренция за потребителските разноски със прилежащи пазари като тези на лични компютри, таблети, тв приемници и интелигентни домашни устройства, само че това за момента не го забавя по пътя му към цялостно възобновяване ", прибавя Рейт.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР