27-годишният Ван Аерт, който е лидер в генералното класиране, оставаше

...
27-годишният Ван Аерт, който е лидер в генералното класиране, оставаше
Коментари Харесай

Ваут ван Аерт спечели четвъртия етап от Обиколката на Франция

27-годишният Ван Аерт, който е водач в генералното класиране, оставаше втори във всеки от първите три стадия от Обиколката, които се организираха на територията на Дания, само че в днешния четвърти стадий не остави нищо на случайността. Той нападна на последното нанагорнище, отвори разлика от към 500 метра от главната група и съумя да я резервира в последните десетина километра преди и в Кале.

Белгиецът приключи деня с време от 4 часа, 1 минута и 36 секунди, като остави всички останали кандидати на осем секунди зад себе си. Второто място остана за различен белгиец - Яспер Филипсен от Алпесин-Феникс, до момента в който трети финишира съотборникът на Ван Аерт Кристоф Лапорт от Франция.

Успехът в Кале разреши на Ван Аерт да усили преднината си на върха в генералното класиране на 25 секунди пред сънародника си Ив Лампер (Куик-Степ Алфа Винил) и на 32 секунди пред първенеца от последните две издания Тадей Погачар (Словения/ОАЕ Тийм).

Ван Аерт е първи и в класирането при спринтьорите със 170 точки, следван от нидерландеца Фабио Якобсен (Куик-Степ Алфа Винил) със 109 точки и словака Петър Саган (Тоталенерджис) с 80.

В утрешния ден следва петият стадий от Тур дьо Франс, като в него ще бъдат преминати 157 хълмисти километра от Лил Метропол до Аренберг порт дю Айно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР